Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.В. / М.М.

29. 08. 2023. 19:14 >> 19:16
1

SAOPŠTIO ZA PORTAL

Đeljošaj: Nema sukoba interesa, obratićemo se Ustavnom sudu

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj izjavio je za Portal RTCG da pozicije predsjednika opština i poslanika nijesu u konfliktu interesa.

"Institucije neka rade svoje poslove iz svoje nadležnosti. Pozicije predsjednika opština i poslanika nijesu u konfliktu interesa.Nakon usvajanja Ustava Crne Gore 2007. godine, dugi niz godina pojedini predsjednici opština bili su i poslanici. Veoma brzo ćemo zajedno sa još par kolega predsjednika opština, obratiti Ustavnom sudu po ovom pitanju, da se zauzme stav a do tada da donesu privremenu mjeru. Nakon završetka ovih procedura, mogu podnijeti ostavku, ne planiram da zadržim funkciju poslanika, ali sam se odlučio na ovaj korak, kako bih dodatno uključio i stručnu javnost, da ne ćutimo na protivustavna rješenja. Skupštinu sam obavijestio da mi ne uplaćuju naknadu za rad i da ću funkciju da obavljam volonterski", izjavio je Đeljošaj.

Podsjetimo, sinoć je istekao rok do kada su poslanici koji imaju druge javne funkcije trebali da podnesu ostavke. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније