Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

24. 08. 2023. 08:53 >> 21:32
28

SUMNjAJU U ISKRENOST

PES: Za ZBCG ponuda bila neprihvatljiva, dogovorili smo većinu

Mandatar za sastav nove vlade Milojko Spajić i Pokret Evropa sad ponudili su koaliciji Za budućnost Crne Gore tri ministarstva, mjesto potpredsjednika Vlade i Skupštine, 40% dubine, ali im je to bilo malo, saopšteno je iz PES-a. Zato je ta partija, kako su saopštili, dogovorila većinu sa kolegama iz Demokrata, Civisa, partijama manje brojnih naroda, a nadaju se i sa SNP-om i Ujedinjenom Crnom Gorom. U međuvremenu iz SNP-a je potvrđeno da ulaze u vladu.

Oni su reagovali nakon izjave funkcionera ZBCG Slavena Radunovića da sumnja u iskrenost PES-a.

“Pošto sumnja u našu iskrenost, jako je interesantno da se ne sjeća održanih osam sastanaka, na kojima su na neke od njih prisustvovale i kolege iz Demokratske Crne Gore, kada je ponuđeno da ZBCG-u pripadne: potpredsjednik Vlade, Ministarstvo prosvjete, Ministrastvo turizma, Ministarstvo sporta i mladih, potpredsjednik Skupštine iz parlamentarne većine, potpredsjednik Skupštine iz reda žena, 40% mjesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dijele politički, 40% ambasadorskih mjesta od onih koja se dijele politički”, navodi se u saopštenju PES-a.

To su bile zvanične ponude, ali su lideri ZBCG-a rekli da im iste nijesu prihvatljive, navodi se u saopštenju.

“Naš predlog je bio jednostavan - da se prvo sve dogovorimo, a onda zajedno izađemo u javnost. Međutim, liderima ZBCG nije bilo prihvatljivo, iako je to uobičajena praksa. Zato sad sumnjamo u njihovu iskrenost da formalno prihvate ponudu, a onda da se na dan glasanja predomisle”, kazali su iz PES-a. .

Ponuda je važila dok nijesu, kako kažu, zaključili da nema promjena u stavu ZBCG.

“Zato smo tek prije dva dana dogovorili većinu sa kolegama iz Demokrata, Civisa, partijama manje brojnih naroda, a nadamo se sa SNP-om i Ujedinjenom Crnom Gorom koji su dobrodošli u 44. Vladu”, zaključili su iz te partije.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније