Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

07. 08. 2023. 14:04 >> 07:28
8

ZENKA NAKON SASTANKA

Spajić prihvatljiv kao mandatar, potrebna odlučna vlada

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA), Mehmed Zenka, saopštio je da je za njih prihvatljivo da mandatar pripadne Pokretu "Evropa sad" i poručio da Crnoj Gori treba stabilna i odlučna vlada, sa kadrom koji je spreman da se suočava sa problemima.

Stabilna vlada, naglasio je Zenka, bila bi najkonstruktivnija i najplodonosnija za Crnu Goru.

"Takvu vladu mogle bi da sačinjavaju dvije najjače koalicije - koalicija Zajedno i koalicija PES-a, kao i manjinske partije. Javnosti je indirektno ili direktno već poznato ko će biti mandatar i u tome ne vidimo nikakav problem. Jedino što nam je u interesu je da se formira vlada koja bi imala sluha i zahtjevima manjina, to sam i sugerisao predsjedniku države", rekao je Zenka nakon sastanka sa predsjednikom Jakovom Milatovićem.

Nada se, dodao je, da će se formirati dugotvornija i stabilnija vlada za prevazilaženje krize, koju, kako je rekao, realno očekujemo nakon nove godine.

Na pitanje da li  vidi sebe u vladi sa koalicijom "Za budućnost Crne Gore", Zenka je rekao:

"Iza vrijeme vlade na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić rekao sam da nema ništa zajedničko sa grupacijama koje negiraju sve moje vrijednosti. Mislim da su i ostale partije manjina na sličnom stanovištu kao i ja."

Milatović se jutros, na Cetinju, sastao sa sa predstavnicima Force i Demokratske partije (DP) Gencijem Nimanbeguom i Fatmirom Đekom, koji su nastupili na izborima u okviru koalicije Albanska alijansa.

Milatović je do sada konsultacije obavio sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije.

Konsultacije su obavljene i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata i Hrvatske građanske inicijative, kao i liste Socijalističke narodne partije i Demosa.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније