Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

31. 07. 2023. 14:11 >> 14:21

PREMIJERKA SRBIJE

Brnabić Abazoviću: Bez podrške CG, Beograd ne bi dobio EXPO 2027

Nakon što je Beograd izabran za domaćina Specijalizovane međunarodne izložbe EXPO 2027, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću pismo, u kom se zahvaljuje za svu podršku i povjerenje.

"Ubjedljiva podrška Beogradu za dobijanje EXPO 2027 predstavlja veliki uspjeh i odraz je povjerenja koji Srbija uživa u svijetu. Ovakav uspjeh ne bi bio moguć bez podrške Crne Gore. Vašu podršku vidimo kao prepoznavanje važnosti teme i kvaliteta koncepta koji je Srbija kandidovala, ali i odraz bliskosti naših država i tradicionalno prijateljskih i bratskih odnosa naših građana. Beograd i Srbija će se u sklopu priprema za ovu manifestaciju nesumnjivo pozitivno transformisati, a naša želja je da Crna Gora bude dio toga”, napisala je Brnabić.

U pismu upućenom Abazoviću, Brnabić je uvjerena da će EXPO 2027 omogućiti da se region predstavi u najboljem svijetlu.

„U skladu sa dogovorom predsjednika Srbije i Crne Gore, uvjeravam Vas da će Srbija, sa svoje strane učiniti sve da Crna Gora dobije poziciju koja će joj omogućiti najbolju moguću prezentaciju na EXPO 2027”, zaključila je Brnabić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније