Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

19. 07. 2023. 15:51 >> 15:52

SKUPŠTINA

Ambasador Francuske u oproštajnoj posjeti kod Đurović

Ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori, Nj.E. Kristijan Timonije pokazao se kao istinski prijatelj Crne Gore i njenih građana, koji je doprinio jačanju saradnje u mnogim oblastima, a naročito pospješivanju evropskog puta naše zemlje, poručila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

Ona je Timonijea danas primila u oproštajnu posjetu pri čemu su razgovarali o bilateralnim odnosima.

Đurović je, kako se navodi u saopštenju Skupštine potencirala potrebu skorog otvaranja Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost i zahvalila zbog odluke Francuske da on bude izgrađen u Podgorici.

“U tom kontekstu, dodala je da smo zahvalni Vladi Francuske koja je pozitivno odgovorila na zahtjev vlasti Crne Gore i stavila na raspolaganje Nacionalnu agenciju za bezbjednost informacionih sistema (ANSSI) za pomoć u otkrivanju, analizi i sanaciji posljedica sajber napada u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Timonije je zahvalio predsjednici Đurović na prijemu i dobroj i konstruktivnoj saradnji koju su ostvarili u proteklom periodu, te pohvalio značajnu ulogu koju je predsjednica Skupštine imala u veoma izazovnom vremenu za Crnu Goru.

On je istakao da će naša zemlja i dalje imati punu podršku Francuske u procesu evropskih integracija, ali i u drugim oblastima od obostranog interesa.

“Sagovornici su se saglasili da evropski put Crne Gore nema alternativu, te da je neophodno da u narednom periodu donosioci odluka koji će činiti novu Vladu i parlament učine sve kako bi se proces učlanjenja u Evropsku uniju ubrzao i kako bi građani što prije osjetili sve benefite pripadnosti klubu najuspješnijih država svijeta”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније