Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

09. 07. 2023. 17:30 >> 20:07
4

DOSTAVLjENO DIK-U

Leposavić povukao prigovor za ponavljanje glasanja na tri mjesta

Nosilac izborne liste "Pravda za sve" na parlamentarnim izborima 11. juna, Vladimir Leposavić povukao je prigovor na rezultate parlamentarnih izbora koji je podnio Državnoj izbornoj komisiji, saopštio je za Portal RTCG predsjednik DIK-a Nikola Mugoša.

Leposavić je u ponesku DIK-u naveo da odustaje od prigovora na propust Izborne komisije Glavnog grada da odluči o ponavljanju izbora na tri biračka mjesta u Donjoj Gorici. 

On je predložio da DIK bez odlaganja donese rješenje kojim se obudtavlja postupak po prigovoru. 

Nakon ponovljenog glasanja na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II, Državna izborna komisija nema uslova da proglasi konačne rezultate, jer je lista “Pravda za sve – dr Vladimir Leposavić” predala još jednu izbornu žalbu Ustavnom sudu.

Ukoliko Ustavni sud prihvati žalbu, u roku od sedam dana ponoviće se glasanje na jednom biračkom mjestu u Kolašinu.

Podsjećamo da je Ustavni sud odbio sve žalbe kao neosnovane, osim što je usvojena jedna u ime SDP-a, koja je omogućila ponavljanje izbora na jednom biračkom mjestu na Cetinju.

Ponovljeni izbori na osnovu žalbe Leposavićevog pokreta omogućili bi SDP-u da dođe do izbornog cenzusa, ali u nekim kombinacijama da i SNP dobije još jedan mandat.

Takav scenario najviše bi koštao PES, koji bi u tom slučaju izgubio vjerovatno dva mandata.

Prema nezvaničnim podacima CDT-a i CEMI-ja na jučerašnjem ponovljenom glasanju na Cetinju koalicija Zajedno osvojila je 51 glas, SDP 375, a Pokret Evropa sad 16 glasova. Koalicija Hrabro se broji osvojila je tri glasa, HGI dva, a Pravda za sve i pokret Preokret po jedan glas.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније