Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

07. 06. 2023. 13:57   >>  15:30

MINISTAR FINANSIJA

Damjanović: Kriptomat u Tivtu povezan sa britanskim finansijerom

Ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je na konferenciji nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost da je kriptomat na tivatskom aerodromu povezan sa britansim finansijerom Džordžom Kortelom.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević pominjao je često Kortela, nazivajući da jednim od finansijera Bregzita.

Kortel je uhapšen 2016. godine u SAD, a tada je optužen za pranje novca preko kriptovaluta.

Damjanović je na konferenciji saopštio da su obaviješteni da je pomenuti kriptomat u Tivtu služio za trgovinu kriptovalutama. 

"Znamo da ne postoji zakonski osnov da bi se sprovodila ta trgovina i da je sve vezano za trgovinu preko tog aparata nelegalna. Sprovešće se detaljna kontrola, da se sve vidi. Kako god da se završe ove stvari imaju međunarodni kontekst", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније