Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

02. 06. 2023. 13:27 >> 13:56
3

PREMIJER CRNE GORE

Abazović o odluci Vraneša: To je dio predizbornog folklora

Premijer Dritan Abazović tvrdi da je odluka predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša da postavi trobojke na javnim preduzećima i ustanovama, dio predizbornog folklora.

"Samo ne znam zašto nisu inovativni, svako malo ista priča. Treba atmosferu sa predsjedničkih izbora da prenesemo i na parlamentarne", rekao je Abazović.

Komentarišući to što je Boris Raonić nakon presude Višeg suda, ponovo izabran za direktora RTCG, kazao je nadležni treba da rade svoj posao.

"Ne bih da koristim priliku da kažem što mislim o radu RTCG i Savjetu RTCG", naveo je Abazović. 

Upitan da prokomentariše "pritiske koji se vrše na članove Savjeta RTCG", Abazović je kazao da nema komentar na ta dešavanja, jer su van dometa njegove odgovornosti.

"Na mene nikakav pritisak ne utiče. Možda se i drugu ljudi počnu ponašati na taj način. Ne možemo na sve da prenesmo javašluk i nepoštovanje zakona. Moramo da jačamo institucije koje se bave pravdom i da poštujemo odluke", istakao je Abazović. 

Na pitanje da li je on predložio da se trajekt zove "Ruka pravde" Abazović je kazao da nije, već njegov kolega, ali da ne vidi zašto se oko toga pravi buka.

"Neutralno je a vrijednosno je jako dobro određeno. Ne znam zašto bi iko ko je dobronamjeran, imao problem oko imena, oko vrijednosne orjentacije. Moglo je: "pravda za građane" ali generalno to treba da odredi naš ukupni društveni ambijent u narednom periodu", zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније