Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

13. 04. 2023. 08:27 >> 08:27
10

MILATOVIĆ

Srbija je za Crnu Goru "više od ekonomije"

Pobednik na predsedničkim izborima u Crnoj Gori Jakov Milatović izjavio je da bi volio da njegova prva zvanična posieta bude Briselu, a da ubrzo nakon toga zvanično posieti Beograd.

Dodao je da je Srbija za Crnu Goru "više od ekonomije".

"Moja javno izgovorena riječ da bih volio da moja prva zvanična posieta bude Briselu dolazi kao rezultat vizije Crne Gore koju ja imam, a to je Crna Gora koja bi trebalo da postane članica Evropske unije (EU) u mom petogodišnjem mandatu. Do sada su ti pregovori u doba Đukanovića bili pro forme, taj proces ide dinamikom puža", rekao je Milatović u intervjuu za Nedeljnik.

Prema njegovim riječima, "prethodne dvije godine zbog institucionalne nestabilnosti smo imali takođe dinamiku koja nije zadovoljavajuća i upravo sam zbog toga želio da pošaljem poruku da je EU prva destinacija u cilju punopravnog članstva, jer je to prioritet svih prioriteta za Crnu Goru", naglasio je Milatović.

On je podsjetio da je rekao da bi ubrzo nakon toga volio da zvanično posjeti i Beograd, da se dodatno "spusti lopta" i da se odnosi između Srbije i Crne Gore dodatno normalizuju, da budu dovedeni u ravan dvije bliske prijateljske zemlje, kako to građani i očekuju.

Na pitanje ima li utisak da je u Beogradu bilo onih koji su se nadali nešto drugačijem ishodu izbora, on je odgovorio "ako mislite na zvanični Beograd, ja iskreno nijesam stekao takav utisak, ne bih mogao nešto više od toga da kažem".

"Imam utisak da su moje poruke na fonu dobrosusjedskih odnosa bile dobro primljene u Beogradu. Na kraju krajeva to je za mene toliko prirodno. Srbija je za Crnu Goru više od ekonomije, to sam govorio i kao ministar, i to će biti parola kada budem predsjednik u odnosu prema Srbiji", naveo je Milatović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније