Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

17. 03. 2023. 21:58 >> 21:59
1

ĐUKIĆ ZA PORTAL

"Tek treba da vidimo hoće li povlačenje Đukanovića biti suštinsko"

Malo ko je svojevoljno odustao od političke moći u Crnoj Gori te je upitno da li bi od nje odustao onaj ko je ima(o) najviše, rekao je za Portal RTCG Stefan Đukić, profesor filozofije i analitičar. To je kazao komentarišući najavu predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da će se ove godine povući sa mjesta čelnika te stranke.

Kako kaže Đukić, sve što se kaže ili uradi u periodu kampanje od strane političara, čak i ako je dio potpuno redovnih poslova, jeste dio kampanje.

"Samim tim, bilo da će se povući ili neće, ovo jeste izjava koja treba da ostvari određenu korist u kontekstu predsjedničke kampanje i neko je procijenio da ovakav potez donosi makar jedan pozitivan procenat. Ali, da pogledamo i samu izjavu van konteksta u kojem smo - Đukanović i ekipa oko njega su najveći balast koalicionom kapacitetu DPS-u i dok su oni tu jako je teško, maltene nemoguće, da DPS uđe u izvršnu vlast. Iz tog razloga djeluje realno da će se Đukanović, makar formalno, povući iz partije", ocijenio je Đukić.

Kako podvlači, ono što ne znamo je da li će to povlačenje biti suštinsko.

"Da li će opet uslijediti povratak kroz godinu, dvije, te da li će zaista odustati od svojih aspiracija da bude neko ko najviše utiče na politička zbivanja u Crnoj Gori, ne možemo znati. Malo ko je svojevoljno odustao od političke moći u Crnoj Gori te je upitno da li bi od nje odustao onaj ko je ima(o) najviše", poručio je Đukić. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније