Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. / M.L.B. ]

16. 03. 2023. 11:50 >> 07:33
7

SJEDNICA VLADE

Abazović: Akcija u toku, snažan udarac kriminalcima

Premijer Dritan Abazović kazao je na sjednici Vlade da je u toku jedna opsežna akcija protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori. On je na toj akciji čestitao MUP-u, Upravi policije, SDT i ostalim organima.

"Ovo će biti značajan udarac ljudima koji su godinama švercovali kokain, stvarali imperiju u Crnoj Gori, a bili na važnim mjestima unutar Uprave polciije. Mislim da je ovo jedna poražavajuća činjenica, ali je istina sa kojom se ova država morala suočiti", poručio je Abazović na 44. sjednici Vlade.

Kaže i da možda građani nijesu svjesni sa čim se nova vlast susrela unutra sistema.

Zahvalan je svima koji, kako je rekao, pomažu da se proces dekrimalizacije institucija sprovodi.

"Svi timovi da se pomognu, i logistički i finansijski i da se svaka istina dovede do kraja. Grđani možda nijesu svjesni kolika je moć ljudi koji će biti procesuirani. Mnogi kad bi čuli te cifre i opsege, vjerovatno ne bi pomjerovali da je istina", istakao je Abazović.

To pitanje, dodao je, biće tretirano i na sjednici Vijeća za bezbjednost, koja će naknadno biti sazvana. 

Istakao je da su od 2020. godine karteli prilično desetkovani, ali da njihove imperije "nijesu toliko čvrste tvrđave".

"Svi treba da damo doprinos da se te tvrđave sruše", poručio je premijer i zahvalio međunarodnim partnerima.

Kako je najavljeno, na dnevnom redu današnje sjednice biće i izmjene Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture i privremeno oslobađanje pribavljanja viza za državljane Egipta, Saudijske Arabije i Uzbekistana.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније