Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

24. 02. 2023. 18:49 >> 20:27

DOSADAŠNjI PREDSJEDNIK UPCG

Mitrović otpravnik poslova u Ambasadi u Beogradu

Dosadašnji predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović imenovan je za otpravnika poslova u crnogorskoj Ambasadi u Beogradu.

Mitrović je juče dobio rješenje da je “opunomoćeni ministar-savjetnik tj. otpravnik poslova” u Ambasadi Crne Gore u Srbiji. 

Ambasada u Beogradu funkcioniše na nivou otpravnika poslova od februara prošle godine kada je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio ukaz o opozivu više ambasadora na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi među kojima je bio i ambasador u Beogradu Tarzan Milošević.

Ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, nakon što je Vladimir Božović krajem 2020. godine proglašen za personu non grata, piše portal Vijesti.

Prema Zakonu o vanjskim poslovima, otpravnik poslova je diplomatski predstavnik koji zbog odsustva ili spriječenosti šefa diplomatskog predstavništva privremeno vrši poslove šefa diplomatskog predstavništva.

Mitrović je, kako piše u njegovoj biografiji, predsjednik i osnivač Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), jednog od vodećih crnogorskih poslodavačkih udruženja. Rođen u Podgorici i diplomirani je ekonomista Univerziteta u Beogradu.

Osnivač je i izvršni direktor kompanije MP Marketing, te osnivač nekadašnjeg, specijalizovanog časopisa CG Ekonomist.

Iskustvo u diplomatiji stekao je na mjestu crnogorskog ambasadora u Sjevernoj Makedoniji. On je za diplomatu u Sjevernoj Makedoniji imenovan u decembru 2014. i na toj funkciji je ostao puni mandat, do decembra 2018.

Po povratku u martu 2019. je ponovo izabran za novog predsjednika UPCG, uz mandat od četiri godine. Prethodno je tu funkciju, u periodu od 2004. do 2014. godine, obavljao u okviru tri mandata.

Bio je potpredsjednik Socijalnog savjeta Crne Gore, jedan od osnivača CEPOJAR-a (Centar za poslodavce Jadranske regije), kao i član brojnih savjeta, komisija i drugih stručnih tijela formiranih na nacionalnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније