Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 02. 2023. 07:23 >> 07:17
1

GLASANjE 5. MARTA

Izbori u Tuzima: U fokusu nova radna mjesta, infrastruktura...

Za izbore u Tuzima, 5. marta, liste su predale četiri koalicije i tri samostalne liste, od kojih su za sada potvrđene dvije. Građani Tuzi od nove lokalne uprave očekuju više radnih mjesta i bolju putnu infrastrukturu, pa su i učesnici izbora ta pitanja stavili u fokus.

Do sada su potvrđene dvije, a u narednih 48 sati OIK će se izjasniti o preostalim listama. Na čelu koalicije Albanski forum biće dosadašnji prvi čovjek opštine Nik Đeljošaj, koji vjeruje u ubjedljivu pobjedu.

"Dokazali smo da umijemo da dobro rukovodimo opštinom, da smo od jedne male sredine koja nije bila razvijena napravili mjesto atraktivno za investicije. Malesija se totalno promijenila i imamo nove projekte koje ćemo realizovati u naredne četiri godine", kazao je Đeljošaj.

Najjača opoziciona partija, DPS, na predstojećim izborima nastupiće u koaliciji sa DUA, Bošnjačkom strankom i SD-om. Nijesu bili spremni za izjavu jer će, kako su nam kazali, tek narednih dana kompletirati program.

Na izborima će samostalno nastupati Demokratska Crna Gora. Očekuju dobar izborni rezultat jer će građanima, kažu, ponuditi sadržajan i kvalitetan program.

"Čiji će fokus biti na poljoprivrednicima, istočarima, izgradnji nedostajućih infrastrukturnih projekata.Takođe fokus će biti na mladima i studentima, onim najmlađim, ali i onima u stanju socijalne potrebe", kazao je Štefan Camaj (Demokrate).

Izbornu listu predala je i koalicija SDP-a i Pokreta za Tuzi koju će predvoditi Husein Đoković. Ubijeđeni su, kažu, da ćeu pravo njihova koalicija odlučiti ko će biti novi predsjednik opštine.

"Opština Tuzi nema svoju teritoriju, svoje administrativne granice, još nijesu definisane deponije koja se nalazi na teritoriji opštine Tuzi, a upravlja opština Podgorica, vodovodi i kanalizacija... Sve te stvari, lokalni i gradski saobraćaj ćemo urediti", poručuje Husein Đoković, iz koalicije "Svim srcem za Tuzi".

Ko će sjesti u 32 odborničke klupe u Skupštini opštine Tuzi odlučiće nesto više od 12 hiljada građana koji imaju pravo glasa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније