Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

06. 02. 2023. 19:08 >> 19:10

KLARIĆ - BUGENHOUT

"Važna međuparlamentarna saradnja"

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se danas sa ambasadorkom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori, Keti Bugenhout. Tom prilikom konstatovana je neophodnost uvezivanja rada dva parlamenta.

“Zahvalivši na svesrdnoj i kontinuiranoj podršci koju Kraljevina Belgija pruža Crnoj Gori u oblasti EU integracija, generalni sekretar Klarić je istakao da je suštinski važno naglasiti činjenicu da evropska budućnost naše zemlje jeste najvažniji strateški cilj, koji nema alternativu. U tom kontekstu, on je podsjetio i na rezulatate svih relevantnih istraživanja koja iznova potvrđuju da građani Crne Gore pružaju snažnu podršku integracionim procesima”, saopšteno je iz Skupštine.

Klarić je ukazao na važnost obezbjeđivanja kontinuiteta međuparlamentarne saradnje, te izrazio očekivanje da će relacije dva predstavnička doma biti dodatno ojačane, kroz snažniju saradnju na nivou radnih tijela i službi.

“Generalni sekretar je upoznao ambasadorku sa rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu, podsjetio na važne projekte čija je realizacija značila potpuno otvaranje zakonodavnog doma ka građanima, te napomenuo da je Skupština nastavila sa jačanjem stručnih i profesionalnih kapaciteta kako bi Služba Skupštine dala puni doprinos ostvarivanju ključne uloge parlamenta u demokratskim procesima”, navodi se u saopštenju.

Amabasadorka Bugenhout je pozdravila inicijativu koja bi značila dodatno uvezivanje dva parlamenta, naglasivši da su demokratičnost i kontinuitet u komunikaciji osnovne pretpostavke kvaliteta odnosa i plodotvorne saradnje.

“Ona je, navodeći da su rezulatati po kojima je crnogorski parlament prepoznat u regionu značajni i impersivni, izrazila uvjerenje da će dalja saradnja na svim nivoima biti dodatno intenzivirana na obostrano zadovoljstvo i u cilju realizacije mogućih zajedničkih projekata”,dodaje se u saopštenju.

Ambasadorka je ponovila da Kraljevina Belgija snažno podržava EU aspiracije Crne Gore, ističući da je važno učiniti dodatan napor kako bi postojeći izazovi bili prevaziđeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније