Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

03. 02. 2023. 16:33 >> 07:10
3

MUGOŠA ZA PORTAL

"Odluka o provjeri prebivališta Mandića i Spajića selektivna"

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK), Nikola Mugoša, kazao je za Portal RTCG da je odluka te institucije o provjeri prebivališta Milojka Spajića i Andrije Mandića selektivna, te da je usmjerena samo na njih dvojicu, iako je najavljeno više kandidatura. Saopštio je i da je glasao protiv te odluke.

"Ne postoji zakonska nadležnost Državne izborne komisije (DIK) da kod organa u drugim državama utvrđuje da li osobe, koje formalno još nijesu kandidati za predsjednika, imaju prebivalište u drugim državama", saopštio je Mugoša.

Istakao je da je zakonom propisano da DIK cijeni ispunjenost uslova za utvrđivanje kandidature za predsjednika Crne Gore, nakon što je ona zvanično podnijeta.

"U ovom trenutku Andrija Mandić i Milojko Spajić još uvijek nijesu kandidati za predsjednika Crne Gore već zainteresovana lica koja su najavila kandidaturu. DIK utvrđuje uslove za kandidaturu na osnovu podnesene dokumentacije, a jedan od uslova je da lice mora imati prebivalište u Crnoj Gori deset godina, u posljednjih 15", rekao je Mugoša.

DIK će se, kako je odlučeno većinom, obratiti kolegama u Srbiji, od kojih očekuje informaciju da li Andrija Mandić i Milojko Spajić imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније