Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

29. 11. 2022. 11:15 >> 11:15
1

DPS ŠAVNIK

"Izvršna vlast podržava anarhiju u Šavniku"

Reakcije predstavnika Vlade I ćutanje pojedinih partija pokazatelj su da izvršna vlast faktički podržava anarhiju u Šavniku, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista. Ako cio državni aparat nje u stanju da obezbijedi da građani na dva biračka mjesta mogu da ostvare svoje građansko pravo, kažu iz šavničkog DPS-a, onda je to poraz ove države i najbolji pokazatelj da institucije ne postoje i da u Crnoj Gori vlada anarhija.

Ističu da ni pored brojnih poziva i apela koje su uputili, mnoštva krivičnih prijava koje su podnijeli, lokalnim izborima u Šavniku se ne nazire kraj.

“Izborni proces u potpunosti je obesmišljen nakaradnim sabotažama, destrukcijom, pravnim i fizičkim nasiljem predstavnika DF-a”, navodi se u saopštenju.

Iz šavničkog DPS-a posebno skreću pažnju na reakcije premijera i potpredsjednika Vlade.

“Nažalost njihove nezakonite i primitivne opstrukcije, smijenjeni premijer Dritan Abazović pravda riječima da je to “želja za dokazivanjem i neki crnogorski inat”; njegov potpredsjednik Vlade Vladimir Joković otišao je korak dalje pozvavši da "ne treba dozvoliti izbornim turistima da glasaju u Šavniku", čime je direktno podstrekavao koalicione saveznike iz DF, njihove aktiviste i članove biračkih odbora na destruktivne radnje prema našim sugrađanima”, navodi se u saopštenju.

Iz šavničkog DPS-a kažu da je javnost svjedok i ćutanja iz redova Demokratske Crne Gore čiji funkcioneri nijednom nijesu osudili vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, kao ni i suspendovanje elementarnog i Ustavom garantovanog prava.

“Navedeni primjeri su pokazatelj da izvršna vlast faktički podržava anarhiju u Šavniku. Stepen beznađa u kojem se nalazi ova država pokazalo je i javno nadgornjavanje v.d. VDT Maje Jovanović i ministra Filipa Adžića oko nadležnosti, čime je crnogorska javnost imala prilike da vidi u kakvu fazu nefunkcionalnosti je zapala država”, kazali su iz DPS-a.

Oni su prozvali državne institucije koje ne reaguju.

“Ako cio državni aparat nje u stanju da obezbijedi da građani na dva biračka mjesta mogu da ostvare svoje građansko pravo, onda je to poraz ove države i najbolji pokazatelj da institucije ne postoje i da u Crnoj Gori vlada anarhija”, istakli su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније