Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

18. 11. 2022. 13:03 >> 13:02
2

DANILOVIĆ NAKON SASTANKA

"Đukanović odbio konkretan predlog"

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kaže da su danas pokušali da stvari pomjere sa početnih pozicija, za šta je on imao konkretan prijedlog, ali je taj predlog predsjednik DPS-a Milo Đukanović odbio.

“Predlog Đukanoviću je bio da sad imamo u proceduri četvoro sudija za Ustavni sud, paralmentarna većina se obavezala da će glasati za sve četiri kandata, a DPS sa partnerima može davajući podršku samo jednom kandidatu učiniti Ustavni sud uslovno funkcinalnim. Netačno je da mi imamo političku krizu mi imamo vještački izazvanu institucionalnu krizu”, naveo je Danilović.

Potreban je kaže razgovor opozcije i pozicije oko tog pitanja.

“Ako vi pokažete dobru volju i glasate bar za jednog sudiju Ustavnog suda, da ćemo mi dok se ne izaberu ostale sudije razmisliti o tome ili se obavezati da se sa predlogom Zakona o predsjedniku ne ide dalje u proceduru”, naveo je Danilović i dodao da je Đukanović to odbio.

“Zbog toga što se dobro politički živi od krize koja je produkovana sa namjerom da traje vječno”, naveo je Danilović.
Kazao je da Đukanović sada ne može očekivati da parlamentarna većina glasa za njegove kandidate za sudije Ustavnog suda.

Danilović je naveo i da su se i ranije birale sudije Ustavnog suda tako što je opozicija glasala za neke kandidate.


"Oni žele nestabilnost, nemire i političku krizu koje nema, jer su oni desetkovani na izborima. Mogli smo da se dogovorimo i danas, ali nije bilo ni političke hrabrosti, ni političke koristi s druge strane", zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније