Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

07. 10. 2022. 17:37 >> 17:38
5

SDCG

"Kentera smijenjen, jer je raskrinkao Abazovićevu kriminalnu družinu"

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera, smijenjen je na elektronskoj sjednici Vlade na prijedlog premijera u tehničkom mandatu, jer je raskrinkao Abazovićevu kriminalnu družinu i stao na kraj malignom ruskom uticaju u Crnoj Gori, ocijenili su u Socijaldemokratama Crne Gore.

"Prosto je nevjerovatno da, nekoliko dana nakon uspješno realizovane akcije u kojoj su privedeni pravdi i visoki državni funkcioneri, direktor ANB-a bude smijenjen zbog takvih rezultata. Jasno nam je da je bolno što je navedena akcija dotakla i Abazovićeve najbliže saradnike, visoke funkcionere njegove partije, ali ovakvo ponašanje odlazećeg premijera je apsolutno nedopustivo", navode u saopštenju.

Kako dodaju, razumiju i Abazovićev opravdani strah da bi djelovanje Kentere i ANB-a moglo dovesti i do njega samog, kao i još nekih njemu bliskih ljudi, ali ovakva demonstracija kriminala i urušavanje institucija su do sad neviđeni u demokratskim državama.

"Ne čudi nas ni to da je Abazović morao osvetiti svoje nalogodavce iz ruske obavještajne službe sa kojima se Kentera, u rekordno kratkom roku, vrlo uspješno obračunao. Pokazao je po ko zna koji put, odlazeći premijer, da smo bili u potpunosti u pravu kada smo tvrdili da njegov cilj nijesu ni evropska, ni evroatlantska Crna Gora, već država podanik režimima u Beogradu i u Moskvi. To je, pored navedenog, još jedan od razloga zašto je Kentera predstavljao smetnju i opasnost za Abazovića", navodi se u saopštenju.

Pozvali su SDT da odoli svim političkim pritiscima sa kojima se suočava, procesuira odgovorne za šverc cigara, kao i da istraži do kraja eventualnu odgovornost ministra unutašnjih poslova i premijera u tehničkom mandatu u svemu ovome.

"Kentera će, na osnovu svojih rezultata, ponovo obavljati odgovorne poslove u sektoru bezbjednosti nakon dolaska nove vlasti, ali Abazović, sigurni smo, nikad više neće biti na nekom mjestu odlučivanja u Crnoj Gori", poručuju u SD-u.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније