Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

05. 10. 2022. 12:07 >> 12:08

VUJOVIĆ

"CG će ponovo naći pravi put i biti svijetla regionalna tačka"

Generalni sekretar SDP Ivan Vujović kazao je da će Crna Gora poslije dvije godine obmana i lutanja veoma brzo ponovo naći svoj pravi put i biti svijetla regionalna tačka, “očišćena od loših antidemokratskih praksi i nadničara tuđih interesa”, navodi se u saopštenju.

 

“Koliko god neki bježali od izbora, suočavanja sa stvarnošću i skidanja sopstvenih maski, sasvim sigurno da neće daleko odmaći jer u njihove manipulacije više malo ko vjeruje”, kazao je Vujović.

On je u saopštenju napisao da početak “razbijanja ruske agenturne mreže” u Crnoj Gori istovremeno predstavlja i uvod u ubrzani kraj obmane o, kako je rekao, navodnim demokratskim političkim promjenama nakon 30. avgusta 2020.godine, kao i odlazak na političku marginu nekih od ključnih aktera dvogodišnjeg propadanja države.

“Iz dana u dan će se sve više odmotavati klupko i biti do kraja demistifikovane uloge svih koji su Crnoj Gori bili namijenili svileni rusko-velikosrpski gajtan, a sve pod plaštom navodne borbe protiv korupcije i kriminala, u koju su kako vidimo ovih dana upleteni upravo ovi veliki medijski „borci“ protiv šverca”, navodi se u saopštenju.

Vujović smatra da je ključni cilj naravno bio i ostao dubinsko i temeljno razvaljivanje države po svim strateškim linijama građanske, sekularne i euroatlantske Crne Gore.

“U kom poslu je ova ofirana agentura i razni, s njom povezani, proksiji bili ključna logistika i podrška. Pored toga, a kao dio istog plana, na sceni je opstrukcija EU puta, uvod u bankrot države, razvaljivanje elektroenergetskog sistema preko Abazovićevih DF kadrova, rastjerivanje investitora, otvoreno bezakonje i revanšizam, i mnogo toga drugog”, tvrdi on.

Od Crne Gore je, kako dodaje, trebalo napraviti potpuno disfunkcionalni, neuspješni, na svakom polju zaglavljeni sistem, državu koja će biti proizvođač svakojakih problema i nesposobna da riješi bilo koji izazov, kako bi od nje takve na kraju digli ruke i svi njeni zapadni i regionalni partneri, “prepuštajući je na milost fantomskom srpskom svetu i Putinovim geopolitičkim balkanskim razigravanjima”.

“Crna Gora će poslije dvije godine obmana i lutanja veoma brzo ponovo naći svoj pravi put i biti svijetla regionalna tačka, očišćena od loših antidemokratskih praksi i nadničara tuđih interesa. Koliko god neki bježali od izbora, suočavanja sa stvarnošću i skidanja sopstvenih maski, sasvim sigurno da neće daleko odmaći jer u njihove manipulacije više malo ko vjeruje. Raspleti se bliže a neki koji možda i dalje žive u zabludama „demokratskog osvježenja“ imaju još nešto vremena da konačno progledaju i vrate se građanskoj i evropskoj Crnoj Gori”, navodi Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније