Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

20. 09. 2022. 16:15 >> 16:27
6

REAGOVANjE

URA: Đukanović prekršio Ustav

Građanski pokret URA je saopštio da je predsjednik države Milo Đukanović predlogom za skraćenje mandata Skupštini prekršio Ustav, a da su Demokrate rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam predsjedniku države u ruke.

"Demokrate su rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam odlučivanja o daljim političkim procesima u državi u ruke Milu Đukanoviću, na šta je URA na vrijeme upozoravala, a što je danas došlo na naplatu", poručuju iz GP URA.

Ispostavlja se, kako kažu, da su Demokrate na ovaj način željeli samo opstrukciju, "zaslijepljeni patološkom mržnjom prema GP URA i njenom lideru Dritanu Abazoviću".

"Podsjećanje radi građana - URA je nudila rekonstrukciju 43. Vlade, što su Demokrate odbacile vrativši na taj način mehanizam u ruke Đukanoviću. Uzgred Demokrate su opstruirale pregovore o novoj vladi izbjegavajući da za sedam sastanaka donesemo konkretna rješenja i sa svojim besmislenim zahtjevima minirale čitav proces", poručuju iz GP URA.

Nesporna je, kažu oni, činjenica i da Miodrag Lekić ima podršku GP URA za novog mandatara jer je Predsjedništvo taj prijedlog juče potvrdilo na glasanju ali i donijelo odluku da se ne potpisuje bilo kakav dokument do konačnog dogovora i preciziranja svih stvari.

"Đukanović je ovim činom pokazao nedemokratski karakter , samovolju i autokratski manir jer Ustavom i zakonima nije predviđeno da se za imenovanje mandatara Vlade potpisi moraju skupiti. Bez potpisa poslanika određeni su gotovo svi mandatari vlada u Crnoj Gori. U ovom trenutku najvažnija stvar za i dalje aktuelni sastav parlamenta jeste da se postigne konsenzus oko izbora Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda kako zbog EU puta Crne Gore tako i zbog regularnosti izbornih procesa koji slijede", poručuju iz GP URA.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније