Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj/M.L.B. ]

14. 09. 2022. 13:04 >> 13:02
1

BOŠNjAK

Za ponudu Demokrata čula iz medija, vjerujem u dogovor

Poslanica DF-a i potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak kaže u izjavi za Portal RTCG da nije imala zvanične razgovore o predlogu da ona bude mandatarka za sastav nove vlade ili predsjednica Skupštine, ali da vjeruje da će doći do dogovora većine od avgusta 2020.

Demokrate su ranije saopštile kako predlažu da na čelu Vlade i Skupštine budu žene, a u tom kontekstu su pomenuli i Branku Bošnjak.

“Na tu temu sa mnom nije bilo zvaničnih razgovora. Ja sam sa pres-konferencije i iz medija Demokrata čula da sam ja to neko kompromisno rješenje. Ja se njima zahvaljujem u smislu što vide u meni osobu koja bi povezala sve ove sve ove “zaraćene” strane”, kazala je Bošnjak.

Ona je podsjetila da je DF imao svog predlog koji je bio jasan, pa su se zarad kompromisa odrekli pozicije premijera.

“To je vrlo zahtjevna uloga i ne bih joj se radovala i ne znam da li bi uslovi bili takvi da se može formirati tim koji bih željela, tako da i to bi bio problem. Tako da to je nešto što nije zvanično, ne treba ga komentarisati, ali u svakom slučaju ako su kolege u meni viđeli da ja mogu biti na toj poziciji ja im se iskreno zahvaljujem, ali ću svakako sa mojim koalicionim partnerima i unutar stranke doći do nekog rješenja. Za sada smo mi jedinstveni da je rješenje bio Andrija Mandić i da ustupamo mjesto ako je to dio kompromisa”, navela je Bošnjak.

Na pitanje vjeruje li u dogovor stare većine Bošnjak navodi kako hoće da vjeruje u to da će da prevlada razum.

“Hoću da vjerujem u to da su svjesni šta znači propast pregovora i hoću da vjerujem u razum i neku dozu toga da se stavi javni interes ispred ličnog i partijskog i da probamo ovu državu da uputimo na stari put”, poručila je Bošnjak i dodala kako bi za građane poguban bio povratak DPS-a na vlast u bilo kojoj formi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније