Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

02. 09. 2022. 18:53 >> 19:28
5

BOŠKOVIĆ

"Abazović i u tehničkom mandatu radi protiv interesa CG"

Član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Predrag Bošković optužio je premijera Dritana Abazovića da, kako je kazao, i u tehničkom mandatu radi protiv interesa Crne Gore.

Bošković je kazao da ga ne iznenađuje to što je Abazović danas nedvosmisleno saopštio svoj stav da bi želio Crnu Goru da uvede u Otvoreni Balkan, jer kako je dodao, "sistemom tihog involviranja, on već duže vrijeme sprovodi taj plan".

"Iz razloga što bi ova regionalna inicijativa našu državu odvojila od prevashodnog cilja - što skorijeg članstva u EU, koje po interese naše države nema i ne smije imati alternativu, postalo je jasno da i u tehničkom mandatu odlazeći premijer radi protiv crnogorskih nacionalnih interesa, zbog čega je, između ostalog, njegovoj vladi i izglasano nepovjerenje", kazao je Bošković.

Funkcioner DPS-a dodaje da je Abazović najviše uradio za Srbiju i očekuje da i on od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dobije orden.

"Ali svakako kada se i Vučić složio da nikad neko nije, ne u prvih 100 dana, nego u cijelom mandatu, i ne samo u Crnoj Gori nego bilo gdje na svijetu, uradio za tuđu državu koliko Abazović za Srbiju, onda najmanje što možemo očekivati je da će nakon Andrije Mandića i Milana Kneževića, Vučić odlikovati i Abazovića ali nagradom proklamatora i izvođača radova ideologije 'srpskog sveta' onda kada za nju Aleksandar Vulin izradi zvaničan orden ili brošuru", kazao je Bošković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније