Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

28. 08. 2022. 12:21 >> 12:17
6

DPS KOTOR

"Boka nije srpska, pogažene vrijednosti koje Bokelji baštine"

Kotorski odbor DPS-a poručio je kolegama iz Demokratske Crne Gore da "Boka nije srpska, niti će ikada biti".

"Povodom dolaska patrijarha SPC Porfirija u Herceg Novi u istom gradu svjedočimo grubim provokacijama i odobravanju takvog ponašanja od strane prvog čovjeka toga grada iz redova Demokrata. Naime, transparenti koji su postavljeni, sa ili bez dozvole (gotovo je irelevantno), više su nego u suprotnosti s onim što bi trebalo da budu partijske vrijednosti Demokrata, čija je krilatica 'Pobjede, a ne podjele' još jednom ostala kao fraza. Potpuno su pogažene sve vrijednosti koje Bokelji vjekovima baštine potencirajući da je Boka samo jednog naroda, pri čemu je to apsolutna neistina", kazali su iz DPS-a Kotor.

Da je "Boka srpska" samo nas, kako ističu, "nažalost, podsjeća na retoriku devedestih koju uporno isti akteri pokušavaju da relativizuju i revitalizuju".

"Draga gospodo iz Demokrata, Boka nije srpska, niti će ikad biti. Ovakvim činjenjem samo produbljujete jaz koji ste napravili posljednji nekoliko godina u želji da se dokopate vlasti, jer građani nikad nijesu bili podijeljeniji. Ne protivimo se posjeti patrijarha, ali smatramo da su oni koji ga dočekuju to oduševljenje mogli iskazati na drugi način", saopštio je DPS.

Opštinska služba je, smatraju u DPS-u, "trebala da reaguje jer Herceg Novi je crnogorska opština i nema mjesta nacionalizmu i separatizmu".

"Pitamo se samo da li i naš predsjednik Opštine Kotor Jokić dijeli ovakav stav njegovog kolege iz Herceg Novog i da li je ovo zvanični stav njihove partije, a Bokeškom forumu želimo sve najbolje u saradnji s ovakvom vlašću u Tivtu jer očigledno ne vide čemu sve ovo vodi", poručio je kotorski DPS.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније