Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 08. 2022. 15:00 >> 14:57
14

LAJČAK

Bečić je lider evropske partije koja treba CG i EU partnerima

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić danas je imao priliku da se u Bratislavi sastane sa gospodinom Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU. U razgovoru o evropskoj budućnosti Crne Gore, govorili su o šansama i perspektivama Crne Gore, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.

Kako se u saopštenju navodi, konstatovali su da, u izazovnim vremenima, evropski političari moraju biti spremni na hrabre odluke, koje znače sigurno članstvo Crne Gore u porodici evropskih naroda, te da Crna Gora kao prva buduća članica EU mora biti spremna da sve važne odluke donosi zajedno sa evropskim partnerima.

"Naš spoljno-politički kurs je kurs naših evropskh susjeda i evropskih prijatelja", kazao je Bečić u razgovoru sa Lajčakom.

Ističući važnost građanske profilacije partije, Lajčak je saopštio: "Vi ste, predsjedniče Bečiću, lider evropske partije koja za sebe može reći da je snažna građanska partija, a jake građanske partije trebaju Crnoj Gori i EU partnerima".

Oni su istakli da Evropska unija uporno drži otvorena vrata i čeka očekivane rezultate, jer Crna Gora ima istorijsku šansu da postane naredna članica EU.

Kako su istakli, zato je potrebno pratiti želje građana koji na rekordnom nivou podržavaju evropske integracije, gledati ka budućnosti, a ne prošlosti, jačati građansko društvo, a ne ekstremne nacionalizme, graditi mostove i jačati povjerenje, a ne produbljivati podjele, jer konsenzus oko evropskog puta i društveno-politička stabinost usled brojnih domaćih i globalnih izazova nemaju alternativu.

Izazovna vremena i veliki ciljevi traže stabilne, odgovorne i pouzdane aktere i partnere, zaključili su sagovornici u Bratislavi.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније