Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

01. 08. 2022. 18:58 >> 18:57
3

POPA

Što prije imenovati članove Sudskog savjeta, sudije Ustavnog suda i VDT

Crnoj Gori su potrebne nezavisne, nepristrasne, efikasne i kompetentne pravosudne institucije da bi napredovala na putu ka EU. Ne postoji način da se to zaobiđe, rekla je ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

EU poziva sve političke aktere u Crnoj Gori da djeluju iznad partijskih interesa i obezbijede široku podršku za imenovanje članova Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i vrhovnog državnog tužioca, bez daljeg odlaganja, navela je ambasadorka na Tviteru.

"Odustvo ovih dugo očekivanih imenovanja ima zabrinjavajući uticaj na ukupno funkcionisanje pravosuđa u Crnoj Gori i u krajnjem na njegovu sposobnost da ostvaruje pravdu. Previše vremena se gubi na teme koje dijele društvo. Vrijeme je da se razlike ostave po strani i da se radi zajedno na jačanju vladavine prava. EU će nastaviti da čini sve što je u njenoj moći da pomogne Crnoj Gori i ubrza dinamiku njenog pridruživanja, u interesu crnogorskih građana i evropske budućnosti zemlje", rekla je Popa. 

Kako navodi, Crna Gora treba da odlučno iskoristi ovaj trenutak i ostvari brze i konkretne rezultate.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније