Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

28. 07. 2022. 11:43 >> 11:40

JEDAN DIO ODBORNIKA NIJE DOŠAO

Sjednica Skupštine Prijestonice nije održana, na čekanju brojne odluke

Sjednica Skupštine Prijestonice najavljena za danas nije održana zbog nedolaska jednog dijela odbornika, što za posljedicu ima neusvajanje niza značajnih odluka za Prijestonicu i sve njene građane, saopštili su odbornici SDP i Građani, Stare Garde LSCG i GP URA.

Oni navode da nedolaskom jednog broja odbornika nijesu bili u mogućnosti usvojiti dvije posebno važne odluke za građane Cetinja.

"Riječ je o odluci čijim se usvajanjem stvaraju uslovi za davanje u zakup jednog dijela Gornjeg Oboda i zapošljavanje najmanje 20 naših sugrađana već u septembru mjesecu. Što to znači u trenutnoj socioekonomskoj situaciji na Cetinju u kojem posljednjih 30 godina nije bilo ni jedne slične investicije, ne treba trošiti riječi", navodi se u saopštenju.

Druga, posebno važna, odluka koju nije bilo moguće usvojiti je, kako su kazali, odluka o refinansiranju kreditnih obaveza.

"Realizacijom tih obaveza bi se obezbijedilo povezivanje radnog staža za 23 zaposlena u sistemu lokalne samouprave i vatrogasnoj jedinici i stvorili uslovi da na pristojan način odu u zasluženu penziju, ali i osiguralo redovno finansiranje obaveza po osnovu poreza i doprinosa za sve zaposlene u gradskoj upravi. Vrijedni ljudi koji su svojim angažovanjem dali puni doprinos funckionisanju grada i gradskih službi su na ovaj način postali žrtve političkih odluka", kazali su.

Odbornici SDP i Građani, Stare Garde LSCG i GP URA očekuju da će kroz dodatne konsultacije riješiti sve nedoumice i u kratkom roku stvoriti uslove za nastavak zasijedanja i usvajanje važnih odluka za Cetinje i sve njegove građane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније