Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

14. 02. 2022. 18:44 >> 20:24
35

PREDLOG STARE GARDE I SDP-A

Vujačić predsjednica Skupštine Prijestonice

Milena Vujačić iz Stare garde Liberalnog saveza Crne Gore izabrana je za predsjednicu Skupštine Prijestonice Cetinje. Za nju je glasalo 18 odbornika (SDP-a, GP URA, Demokrata i Stare garda LSCG). Kandidatkinja za predsjednicu cetinjskog parlamenta bila je Dejana Dizdar iz DPS-a za koju je glasalo 12 odbornika. Nakon izbora Vujačić je položila zakletvu.

Nakon izbora Vujačić uslijedilo je slavlje ispred zgrade Skupštine Prijestonice Cetinje.

Tokom sjednice, nosilac liste "SDP i Građani – svim srcem za Cetinje" Nikola Đurašković je rekao da je vrijeme da se napravi nova gradska vlast, nepolitizovana i stručna, koja će da uradi sve što može za boljitak Cetinja.

"Vrijeme da mijenjamo način upravljanja Prijestonicom", poručio je Đurašković.

Cetinje ovim, kako je rekao, pravi veliki korak naprijed. On je rekao da je Vujačić diplomirala političke nauke, da je uspješna sportistkinja.

"Pozivam sve suvereniste da podrže ovaj predlog", rekao je Đurašković.

Borislav Pravilović iz DPS-a je kazao da je Dizdar moralni i stručni pojedinac, koja je incirala brojne projekte za popravljanje statusa mladih ljudi i jačanje gradske ekonomije.

Kako navodi, ona je najbolje rješenje za izbor čelnice gradskog parlamenta.

"Vođenjem sjednice nakon dešavanja 4. sepetmbra i 5. septembra, pokazala je da časno radi svoj posao, da misli dobro Cetinju i svima nama", rekao je Pravilović.

Slavko Šole Janković iz GP URA je rekao da je danas ponosan i srećan, te da je u 20 godina dva puta sudionik pada DPS-a. Istakao je da GP URA slavi današnji dan.

“Osjećam da mi se dešava da sam sudionik pada DPS-a”, naveo je Janković. 

Balša Raković, odbornik Demokrata kazao je da je ovo istorijski dan.

“DPS nema potrebnu većinu za formiranje vlasti u Prijestonici, zato ih danas šaljemo u opozicione klupe”, poručio je Raković.

On je naveo da se današnjim izborom Vujačić za predsjednicu Skupštine Prijestonice šalje poruka da će se o Cetinju odlučivati iz Prijestonice, a ne, kako je naveo iz kabineta Ivana Vukovića.

“Trend omalovažavanja Prijestonice odlazi u prošlost”, poručio je Raković i Vujačić čestitao na izvjesnom izboru.

Socijaldemokrate su poručile da će danas biti uzdržane.

SDP i Stara garda dogovorili saradnju na Cetinju

Socijaldemokratska partija (SDP) i Građani i Stara garda LSCG dogovorili su saradnju na Cetinju, objavio je ranije danas na svom Fejsbuk profilu nosilac liste "SDP i Građani – svim srcem za Cetinje" Nikola Đurašković.

Odbornik Demokrata Cetinja Danilo Mrvaljević je istakao da će podržati dogovor Stare Grade LSCG i liste SDP i Građani.

Konstitutivna sjednica Skupštine Prijestonice počela je 4. januara kada su verifikovani mandati odbornika, shodno rezultatima lokalnih izbora. Do izbora predsjednika skupštinom predsjedavao je Milovan Janković, kao najstariji odbornik u Skupštini Prijestonice.

Rok za izbor predsjednika Skupštine Prijestonice isticao je 14. februara, a rok za izbor gradonačelnika je 30 dana od dana izbora predsjednika Skupštine.

Na decembarskim izborima DPS je osvojio 14, SDP osam, URA četiri, Demokrate tri, Stara garda LSCG tri i Socijaldemokrate i Liberalna partija po jedan mandat.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније