Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

30. 06. 2022. 12:42   >>  12:40

ĐEKA - POPA

Ubrzati realizaciju aktivnosti za zatvaranje završnih mjerila

Maksimalnom angažovanošću svih kapaciteta Vlade ubrzaće se evropska agenda Crne Gore, rekao je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka na sastanku sa šeficom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

Popa je, kako je saopšteno iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, poručila da će Delegacija EU nastaviti da podržava realizaciju svih zacrtanih ciljeva u oblasti ljudskih prava, a koji su u direktnoj nadležnosti tog resora.

Ona je istakla da je zadovoljna zbog obnovljene samostalnosti Ministarstva i naglasila važnost ostvarivanja ljudskih prava i sloboda.

Popa je pohvalila dosadašnju saradnju na sprovođenju svih politika kojima se Ministarstvo bavi.

Đeka je kazao da su svjesni prethodne stagnacije u procesu pristupanja.

On je rekao da je Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava ispunjavanje obaveza iz programa pristupanja postavilo kao prioritetne.

“Đeka je iskazao punu otvorenost za saradnju, ističući političku i ekonomsku podršku Delegacije EU u Crnoj Gori kao najvažniju u integracionom procesu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

On je upoznao Popu sa aktivnostima u vezi sa organizacijom Ministarstva i izazovima u oblasti ljudskih i manjinskih prava koje predstoje na putu zatvaranja završnih mjerila.

Đeka je ponovio spremnost za puni doprinos Ministarstva u ispunjavanju ključnih obaveza iz pregovaračkog poglavlja 23.

“Popi su predstavljene aktivnosti koje se realizuju u Ministarstvu na planu unapređenja rodne ravnopravnosti, prava osoba sa invaliditetom, unapređenja položaja romske i egipćanske populacije, manjiskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, kao i unapređenja prava LGBTI osoba”, kaže se u saopštenju.

Sa sastanka je poručeno da će biti intenziviran rad na unapređenju oblasti zaštite i poštovanja ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, sa ciljem njihovog punog poštovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније