Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V. [ Mina ]

24. 06. 2022. 20:40 >> 20:44
2

ABAZOVIĆ PORUČIO

Vlada ima identičan pristup prema svim vjerskim zajednicama

Vlada Crne Gore ima identičan pristup prema svim vjerskim zajednicama koje su registrovane u Crnoj Gori, rekao je premijer Dritan Abazović.

On je, odgovarajući na pitanje novinara nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori kako komentariše izjavu predsjednice Skupštine Danijele Đurović o “kanonski nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC)”, rekao da nema nikakav specijalan komentar i da svako ima politički stav u odnosu na određena pitanja.

“Vlada Crne Gore ima identičan pristup prema svim vjerskim zajednicama koje su registrovane u Ministarstvu pravde Crne Gore. Ukoliko CPC želi da pokrene svoj pravni tim, dobrodošli su “, kazao je Abazović.

On je naveo da se nada da ta tema uskoro neće biti aktuelna jer će se zaokružiti na način koji je dobar za državu i crkvu.

“Temeljni ili bazični ugovor je ugovor kao i svaki drugi, za nas je to stvar formalnosti. Svi će imati jednaka prava i nadam se da ćemo tu priču zaokružiti”, rekao je Abazović.

On, govoreći o diplomtskim odnosima sa Srbijom, kazao da je Crna Gora jako blizu da završi svoj dio posla.

“Jako smo blizu da imenujemo ambasadora u Beogradu. Očekujem da i oni urade isto, naravno bez želje da im namećemo agendu”, rekao je Abazović.

Uptan da li postoji mogućnost da se lokalni izbori odlože za proljeće naredne godine, Abazović je naveo da nije upoznat sa takvom mogućnošću.

“Mislim da će izbori biti 23. oktobra, vidite i retoriku partija, svi se pripremaju za taj datum”, kazao je Abazović.

On je ponovio da Vlada neće dodjeljivati stanove pod povoljnim uslovima.

“Nikad ništa gluplje čuo nisam od toga da će Vlada da dodjeljuje stanove po povoljnim uslovima. Ideja je bila da Komisija napravi pregled i obavijesti tužilaštvo o stvarima koje su očigledne. To je bila namjera, a ne da se dijele stanovi”, rekao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније