Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

23. 06. 2022. 12:03 >> 12:01
1

POSLANIK DPS-A

Nikolić na konferenciji „Demokratizacija i uloga parlamenata ZB“

Pregovorima o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, potrebna je nova dinamika, i brz i vidljiv napredak, ocijenili su poslanik DPS-a Andrija Nikolić i izvjestilac njemačkog SPD-a za Zapadni Balkan Adis Ahmetović, na sastanku tokom konferencije o “Demokratizaciji i ulozi parlamenata Zapadnog Balkana”, koja se održava u Berlinu, u organizaciji njemačkog Instituta Aspen.

Ahmetović je u razgovoru sa Nikolićem istakao da je podrška Crnoj Gori za ubrzanje evropskih integracija, potrebna, ne samo od Njemačke, već i od ostalih članica EU. To je prema njegovim riječima, važno zbog ukupne perspektive građanskih i evropskih politika u regionu Zapadnog Balkana.

Nikolić je, kako je saopšteno, svog njemačkog kolegu detaljnije upoznao sa konceptom manjinske vlade u Crnoj Gori, potencirajući kako je njen primarni zadatak da u saradnji sa Parlamentom radi na reformi ključnih pravosudnih institucija.

Poslanici Nikolić i Ahmetović, saglasili su se tokom razgovora u Berlinu, da Crna Gora treba da bude prva država sa Zapadnog Balkana koja će nakon Slovenije i Hrvatske postati članica EU.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније