Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

25. 05. 2022. 12:01   >>  11:59 2

LEKOVIĆ

"Da li će DPS dati samostalnost i Sutomoru?"

Odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković pitao je Demokratsku partiju socijalista da li će nakon Zete dati obećanu samostalnost i Sutomoru.

“Nakon što je DPS sa koalicionim partnerima krenuo u spašavanje Ivana Vukovića projektom davanja samostalnosti gradskoj opštini Golubovci, koji nije ništa drugo do politički inženjering kojim se uoči lokalnih izbora u Glavnom gradu želi smanjiti velika prednost opozicije, ne bi bilo uopšte začuđujuće da se slična inicijativa odjednom pokrene i u Baru kako bi se spašavao odlazeći predsjednik Dušan Raičević”, navodi se u saopštenju.

Kaže da tu misli na slučaj Sutomora u kojem je DPS sa partnerima u odnosu na lokalne izbore 2018. godine, na parlamentarnim izborima “doživio pravi brodolom”.

“U avgustu 2020. godine opozicija je osvojila gotovo 500 glasova više od DPS-a i njegovih partnera. Vjerujemo da je ta razlika, nakon dešavanja u poslednjih nekoliko mjeseci na državnom nivou, u Sutomoru još izraženija u korist opozicije”, navodi se u saopštenju.

Demokrate vjeruju da su jedina, a vjerovatno i odlučujuća kočnica i ovoj političkoj kalkulaciji, prihodi koje Opština Bar ubira iz ovog dijela barske opštine, a koji su potrebni kako bi se sprovela "kvalitetna" kampanja u susret lokalnim izborima na kompletnoj teritoriji grada Bara.

“Podsjećamo da je proteklu deceniju, gotovo pred svake izbore DPS preko svojih predstavnika u MZ obećavao stanovnicima Sutomora nezavisnost i "slobodu" od Opštine Bar. Međutim, sve se završavalo na riječima i praznim obećanjima. Čim bi se prihodi i takse slile u barsku kasu, inicijative su ekspresno stavljane u fioku”, navodi Leković.

On zaključije da ostaje da se vidi hoće li ih DPS sada ponovo izvaditi, pa nakon izbora vratiti ili pak izvaditi i konačno realizovati želju stanovnika Sutomora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније