Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

23. 05. 2022. 18:03 >> 18:01

MAŠKOVIĆ

Crna Gora ostaje čvrsto na svom geostrateškom evroatlantskom kursu

„EU je naš važan i pouzdan partner i Crna Gora ostaje čvrsto na svom geostrateškom evroatlantskom kursu, naročito imajući u vidu da smo članica NATO-a i da podržavamo Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku EU“, kazao je državni sekretar Ministarstva evropskih poslova, Aleksandar Mašković, na sastanku sa sa  austrijskim parlamentarcima i predstavnicima Političke akademije Austrije. 

On je, kako je saopštreno iz Generalnog sekretarijata Vlade,  istakao da pristupanje EU ostaje najvažniji vanjskopolitički cilj kojem su u potpunosti posvećeni svi relevantni akteri, te da Crna Gora ostaje najnaprednija država u regionu i faktor mira i stabilnosti. U tom kontekstu, on je ukazao i na stabilnu podršku crnogorskih građanki i građana članstvu države u EU, što, kako je kazao, predstavlja snažan kohezivni faktor crnogorskog društva.

„Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena reformskim aktivnostima u oblasti vladavine prava, i u tom pravcu su svi naši napori usmjereni na ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, odnosno na mjerljive rezultate u pravosuđu i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazao je Mašković, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Političke akademije Austrije su istakli da ta država podržava evropski put Crne Gore, što je pokazala kroz konkretnu političku, ekspertsku i tehničku podršku pregovaračkom procesu Crne Gore.

Zajednički je ocijenjeno da dvije države imaju dobre bilateralne odnose i uspješnu saradnju u mnogim oblastima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније