Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

20. 05. 2022. 18:03 >> 18:18
6

DEMOKRATSKA CRNA GORA

Kadrovi DPS-a se vraćaju na mjesta upravljanja

Kadrovi Demokratske partije socijalista (DPS), koja je izgubila na izborima 2020. godine, nimalo polako, ali sasvim sigurno vraćaju se na mjesta upravljanja, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su kazali da najavljivani reformski zamah nove, "nelegitimne pučističke parlamentarne većine i prevarom stvorene kvazi Vlade" svakim danom građanima pokazuje svoje pravo lice, ali "nažalost i potvrđuje svaku riječ, prognozu i optužbu Demokrata na račun dojučerašnjih saboraca" iz Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije (SNP).


"Gotovo da je izlišno više ponavljati koji su ciljevi ovog duboko nedemokratskog procesa, za čiji račun se sve navedeno radi, ko je ‘dron’ a u čijim je rukama daljinski upravljač. Umjesto toga, dovoljno je makar letimično baciti pogled na kadrovska rješenja nove vlasti, da bi i onom najnepovjerljivijem sve bilo kristalno jasno. Od 'prve laste DPS proljeća' nove predsjednice skupštinskog administrativnog Odbora Suzane Pribilović, inače veteranke nasilne promjene vlasti u Budvi uoči parlamentarnih izbora, do vijesti o tome kako će Duško Marković biti novi predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, umjesto Moma Koprivice."

"Da se trend ne pokvari ili ne daj bože zastane, danas nas je kvazi Vlada, čiji su se autori mjesecima kleli i uvjeravali nas kako se 'DPS ne vraća na vlast', častila nekim zanimljivim kadrovskim kombinacijama. Tako, nimalo polako ali sasvim sigurno kadrovi na izborima poraženog DPS-a se vraćaju na mjesta upravljanja. Imena članova organa DPS Marko Nišavić, Snežana Đurković, Irma Selmanović, ali i neka druga bliska DPS-u, svjedoče o namjerama i politici Abazovića i družine, ali – ironije li! - i o tome da je za nekoliko mjeseci unazad Joković istinu jedini put rekao kad je, frojdovskom omaškom, u tv emisiji za čuveni memorandum kazao da 'to niko normalan ne bi potpisao'. Sigurni smo da mu baš to vjeruju dojučerašnji glasači i simpatizeri partije koju je uspješno ugasio nakon decenija borbe protiv poraženog režima", saopštili su iz Demokrata.

Kazali su da su nekima uskostranački interesi ispred državnog, a fotelje bitnije od ubućnosti.

"Vjerovatno se ni oni najlojalniji Jokovićevoj partiji, tačnije uspomeni na nju, čudom ne mogu načuditi čime je, kojom foteljom i funkcijom, kojim neiživljenim kompleksom ove nedorasle družine nezaboravna pobjeda slobodnih građana 30. avgusta na ovo svedena od onih kojima je data istorijska šansa da ovu zemlju mijenjaju na bolje, umjesto da je vrate u ruke onih koje je narod odbacio, i koje na svakim izborima od tada sve jače odbacuje. Ali, tako to rade partije čiji je partikularni, uskostranački interes ispred državnog, fotelje bitnije od budućnosti, oni koji su niti svjesni, niti dorasli civilizacijskom izazovu i šansi koju je Crna Gora osvojila. Srećom po ljude ove zemlje, oni su ispričana priča, samo što im to još nisu kazali."

"Ali, da se za kraj vratimo na suštinu: ako je 'reformski zamah' pučista ovakav da su se predali DPS-u, cinik bi se mogao zapitati kakva li će im tek biti borba protiv pravih, ozbiljnih izazova, poput organizovanog kriminala i endemske korupcije koji su u crno zavili narod ove zemlje. Mogu kako hoće, i s kim hoće, ali ne i dokle hoće: pratićemo, i davati vrlo konkretne odgovore do razvašćenja nelegitimne većine", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније