Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Mina ]

19. 05. 2022. 21:44   >>  21:41

RABRENOVIĆ

Podrška inicijativi za formiranje opštine Zeta

Odbor Glavnog grada Liberalne partije (LP) bezrezervno će podržati formiranje samostalne opštine Zeta i pružiće svu raspoloživu pomoć kako bi ta ideja bila realizovana u najskorije vrijeme, saopštili su iz te stranke.

Predsjednik Odbora Glavnog grada LP, Jovan Rabrenović, kazao je da su u toj partiji sigurni da u Skupštini Crne Gore neće biti nijednog glasa protiv te inicijative i da će cijela zakonom predviđena procedura biti sprovedena u najkraćem mogućem roku.

On je rekao da Zeta raspolaže više nego izdašnim resursima, koji će biti garancija kvalitetnog života Zećana.

Kako je naveo Rabrenović, to će u daljem Crnoj Gori donijeti novu uspješnu i sposobnu lokalnu samoupravu.

Prema njegovim riječima, samostalna opština će omogućiti značajno više mogućnosti za inkluzivan razvoj trenutno zapostavljenih segmenata društvenog i ekonomskog života.

“Osamostaljivanjem Zete nastaviće se proces decentralizacije za koji se liberali od osnivanja zalažu, a što svakako predstavlja jednu od osnovnih evropskih vrijednosti proklamovanu u brojnim agendama i dokumentima Evropske unije”, kazao je Rabrenović.

On je dodao da vjeruje da će Zećani mudro iskoristiti dodatne mogućnosti koje će im biti na raspolaganju, i da će na daleko poznati kao uzorni poljoprivrednici ponovo imati prilku da razvijaju sada manje zastupljene poljoprivredne kulture.

Rabrenović je rekao da su ideju samostalnosti Zete crnogorski liberali pokrenuli još u ranim devedesetim godinama prošlog vijeka u trenucima kad se nekadašnja država raspadala, a liberali tražili da se Crnogorci okupe pod svoje nebo i posvete svojim interesima.

“Danas kada je ova ideja dobila veliku podršku i kada su svi politički akteri spremni da je podrže, naše je dodatno zadovoljstvo što će Zeta biti nova 25. opština”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније