Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

18. 05. 2022. 10:42   >>  10:47 1

MEDOJEVIĆ

"Abazović nastavlja da obmanjuje javnost"

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević kazao je premijer Dritan Abazović nastavlja da obmanjuje javnost.

"Abazović nastavlja da radi ono što jedino zna. Da obmanjuje javnost i iznosi neistine", kazao je Medojević.

On kaže da niko od funkcionera EU nije rekao nijednu riječ o mogućem proširenju EU sa novim članovima.

"Niko od funkcionera EU nije rekao nijednu riječ o članstvu CG u EU niti o mogućim rokovima i datumima. Na nivou EU ne postoji nijedna aktivna inicijativa za nastavak proširenja EU novim članovima", kazao je predsjednik PzP-a.

Navodi i da su ključni protivnici proširenja EU na Zapadni Balkan bili Njemačka, Francuska i Holandija koji su, kako dodaje, blokirali svaku priču na tu temu.

"Naprotiv, jedina aktivna politička inicijativa je formiranje neke vrste političkog saveza EU sa zemljama kandidatima i podsticanje neke vrste regionalne saradnje u oblastima kao što su politička saradnja, bezbjednost, saradnja u energetici, transportu, ulaganje u infrastrukturu ili kretanje ljudi", kazao je on.

Medojević ističe da su u situaciji, kada se EU suočava sa dramatičnim posljedicama rata u Ukrajini i ekonomskog, finansijskog i trgovačkog rata sa Rusijom i energetskom krizom, šanse da se ponovo pokrene proces proširenja u Brisleu, nikakve.

"Druga regionalna incijativa koju pokreću SAD je 'Otvoreni Balkan' koja bi trabala da olakša međusobnu ekonomsku saradnju i poslovanje privrede. Ovu inicijativu odbija DPS i njegovi sateliti koji su odavno u regionalnoj koaliciji protiv Srbije, Srpske pravoslavne crkve i čija je uloga da destabilizuje Srbiju i osnaži pritisak na njenu vojnu i političku neutralnost u odnosu na rat u Ukrajini", zaključuje se u saopštenju Medojevića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније