Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

08. 05. 2022. 11:49 >> 12:15
4

DANILOVIĆ PORUČIO

"Đukanović se podvojio kao ličnost i političar"

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović osvrnuo se na sjutrašnju sjednicu Skupštine Crne Gore na kojoj se ponovo odlučuje o Zakonu o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, nakon što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje ovaj Zakon, kojim je predviđeno da izbori u Podgorici i 13 opština budu održani najkasnije do 30. oktobra.

"Pravo je mučenje kada vam je sve malo, sve nezasluženo i dobijeno na bljutavu trgovinu, kada ne pomaže da se stabilizuje politika i izgradi stav ni to što dijelite privilegije šakom i kapom. Sjutra će novouspostavljena većina, u samostalnoj trgovinskoj radnji, ponovo da odlučuje o Zakonu o lokalnoj samoupravi ne bi li prolongirala održavanje lokalnih izbora u velikom broju opština. To nije politika, to je mučenje - jad i bijeda demokratije", kazao je Danilović. 

On je ocijenio da se predsjednik DPS-a se podvojio kao ličnost i političar.

"Kao partijski čovjek bi neustavno i nezakonito da odloži lokalne izbore, a kao predsjednik države da glumi čuvara ustavnog djevičanstva. Navodno, na kraju će ga nadglasati njegova većina - šta on tu može? Pilatovski će oprati ruke i glasno reći: "ja ne vidim ovdje svoju krivicu". Vjerovatno će sjutra biti počasni gost na Belvederu, mada će morati dobro da se pogura sa poslanicom Vuksanović - Stanković oko komandnog mjesta i položaja na vrhu glavice s koje se najbolje vidi "Nova Crna Gora"!", kazao je Danilović.

On je kazao da je "slučaj "Belveder",  Đukanovićeva tekovina, ili paljevena ako je pamtljivije. Njegova zasluga nije, ipak, vrednovana koliko recimo Ranka Krivokapića koji je jedan kratki, istorijski, trk naplatio mjestom ministra vanjskih poslova u vladi Drita Abazovića. Nažalost Đukanoviću je "ukraden šou" od strane onih koji su ga do juče smatrali ocem nacije - i ne samo šou nego i lokalna vlast na Cetinju".

Danilović je kazao da "će ostati zabilježeno da je organizator "belvederske istorije" očigledno pročitan od svih koji su ga podržali u namjeri da se odmetne u šumu po ranije datom obećanju. Bilo bi, ipak, pošteno da "ustavobranitelj" sjutra naloži prvu gumu ili oburda prvi kamen na istorijskom mjestu čime bi se nezahvalni "pobunjenici" odužili svom komandantu i njegovom kožnom sakou skrojenom samo za ondašnju priliku".

Danilović je poručio da je "na kraju, svima  valjda jasno da danas imamo "belvedersku Vladu" u kojoj su svi "pobjednici", neutralni i poraženi sa ove krunske glavice naše moderne istoriji. DPS učestvuje po dubini i daje podršku po širini, a "agresori i branitelji" smješteni su u na ključna mjesta, po resorima iz kojih se najbolje vidi svijetla budućnost. Premijer Abazović je na čelu izvršne vlasti jer je njegovo iskustvo iz belvederske noći nepocjenjivo - do ponoći je bio uz jedne, a od ponoći uz druge".

Danilović je čestitao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

"I ne zaboravite da u ponoć pogledate u vedro nebo, poželite nešto posebno i promijenite stranu", zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније