Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B./M.M.Lj. ]

28. 04. 2022. 10:00 >> 11:23
14

INICIJATIVA SKUPŠTINI

Nova većina predlaže odlaganje lokalnih izbora, Abazović podržava

Mandatar za sastav nove vlade Dritan Abazović kazao je da podržava inicijativu da se lokalni izbori održe u jednom danu. U skupštinsku proceduru danas bi trebalo da bude uvršten prijedlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima bi izbori u Podgorici i 13 opština bili odgođeni za kraj oktobra.

Abazović je novinarima nakon posjete Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“ u Podgorici kazao da podržava da se lokalni izbori održe u jednom danu.

“Ono što trenutno imamo je cirkus. Da nam se desi da u junu svaki vikend izlazimo na lokalne izbore. Mislim da to nigdje u svijetu ne postoji", kazao je on. 

Istakao je da je svaki vid objedinjavanja i ukrupnjavanja bolji, iz svakog aspekta.

"Navijam da se ukupnom izbornom reformom dođe do toga da Crna Gora ima generalne izbore. Meni taj predlog izgleda krajnje racionalno", kazao je Abazović.

Poslanički klubovi partija nove skupštinske većine - Demokratske partije socijalista (DPS), Socijalističke narodne partije (SNP), "Crno na bijelo" (URA i CIVIS), Bošnjačke stranke (BS) i Socijaldemokratske partije (SDP), dostavili su Skupštini inicijativu kojom se traže dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kako bi se odložilo održavanje lokalnih izbora u više opština za 30. oktobar ove godine.

Za izglasavanje je, kako je objašnjeno, potrebna tropetinska većina, što znači da bi za takvo rješenje bila potrebna još tri poslanika.

Podsjetimo, za 5. jun zakazani su redovni izbori na Žabljaku i u Plužinama, i vanredni u Tivtu i Budvi. Sedmicu kasnije planirano je glasanje u Bijelom Polju i Šavniku, a za 19. jun zakazani su izbori u Podgorici, Danilovgradu, Kolašinu i Baru.

Podsjetimo poslanici bi danas, na prvoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja u 2022. godini, na Cetinju, trebalo da izaberu 43. Vladu Crne Gore. Oni će takođe izabrati predsjednika Skupštine Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније