Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

07. 04. 2022. 14:07 >> 15:44
9

OSLOBOĐEN OPTUŽBE

Veljović nakon presude: Slučaj smišljena konstrukcija i podvala

Savjetnik predsjednika i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti tokom protesta na Cetinju 5. septembra prošle godine.

Podsjećamo, Veljović se sumnjičio da je 5. septembra na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Veljović je nakon presude rekao da je današnje suđenje kontinuitet prethodnih, ali i svih njegovih, te izjava advokata, koje su upućivale na to da su saopštavali istinu i činjenice i da se u ovom procesu radilo "o pokušaju kompromitacije i smišljenoj konstrukciji i podvali".

"To je danas odlukom suda razotkriveno, presudu ne želim detaljnije kometarisati. To ću uraditi kad bude pravosnažna", rekao je Veljović.

On je iskazao poštovanje na razumijevanju i uvažavanju svih činjenica sudiji Ćupić.

Razočaran je, međutim, odnosom tužiteljke u predmetu Sanje Radunović koja, kako je rekao, nije uvažavala istinu i činjenice, "te podlegla uticajima drugih centara koji su na predmet mogli uticati".

"Pokazala je nestručnost i nesposobnost da procijeni realno ono što su činjenice, u odnosu na ono što je mogućnost što je od početka bila prisutna", rekao je Veljović.

Veljovićev branilac, advokat Nikola Martinović, kazao je da presuda cetinjskog suda uliva nadu i optimizam da je u Crnoj Gori u kratkom roku moguće doseći pravdu.

"I da određene konstrukcije koje se politički montiraju protiv nekih ljudi u Crnoj Gori, protiv crnogorskih patriota i protiv iskazivanja crnogorskog patriotizma više ne mogu proći kao konstrukcija i da će naići, ja se nadam i u drugom stepenu na apsolutno razumijevanje", rekao je Martinović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније