Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

07. 04. 2022. 12:09 >> 12:13
1

SRZENTIĆ

Stručni kapaciteti na raspolaganju do konstituisanja nove SO Budva

Stručni kapaciteti Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija biće na raspolaganju organima lokalne samouprave, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnog i zakonitog rada tih organa u periodu do konstituisanja nove Skupštine opštine, saopšteno je na konsultativnom sastanku ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija Tamare Srzentić i njenih saradnika sa članovima Odbora povjerenika i predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem.

Kako navode iz resornog ministarstva, na sastanku je više riječi bilo o procesu imenovanja i radu Odbora, a u cilju pune funkcionalnosti i nesmetanog ostvarivanja prava građanki i građana Budve.

"Sastanak je bio prilika da se predstavnici organa lokalne samouprave, Odbor povjerenika i predsjednik Opštine upoznaju, da se predstave ključni izazovi u funkcionisanju Opštine i sagledaju mogućnosti njihovog rješavanja", navode u saopštenju.

Srzentić je istakla da je ponosna na proces izbora članova Odbora povjerenika, koji je tekao na transparentan i inkluzivan način, te da je više od 30 prijavljenih kandidata u kratkom periodu dokaz otvorenog i ravnopravnog pristupa Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija (MJUDDM).

"Pred Odborom je velika odgovornost i nakon što sam, tokom procesa selekcije, više čula o vrijednostima članova, radnom iskustvu i ekspertizi, uvjerena sam da će odluke donositi zakonito i na dobrobit opštine Budva i svih njenih stanovnika", kazala je Srzentić.

Ukazala je na potrebu saradnje dva organa lokalne samouprave i izrazila uvjerenje da će i predsjednik Opštine dati puni doprinos funkcionalnoj i kvalitetnoj saradnji do sprovođenja izbornog procesa i konstituisanja Skupštine Opštine u skladu sa izbornom voljom građana.

Srzentić je zaključila da će stručni kapaciteti Ministarstva biti na raspolaganju organima lokalne samouprave, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnog i zakonitog rada tih organa u periodu do konstituisanja nove Skupštine Opštine.

Sastanku su ispred MJUDDM, kako navode, prisustvovali i generalna direktorica Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave, mr Milijana Vukotić – Jelušić, načelnica Direkcije za implementaciju principa dobre javne uprave Nina Blažić i Zlatko Gligorović, savjetnik u Direkciji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније