Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

24. 02. 2022. 11:50 >> 12:08

AMBASADA POZIVA

"Američki državljani da ne budu u blizini protesta u CG"

Američka ambasada u Crnoj Gori upozorila je svoje državljane u našoj zemlji da zbog najavljenih blokada saobraćajnica izbjegavaju područja demonstracija i da budu oprezni ako se neočekivano nađu u blizini velikih okupljanja ili protesta.

Lideri Demokratskog fronta najavili su da će danas od 18 sati i 30 minuta krenuti akcija tog politilkog saveza pod nazivom "Blokadom protiv izdaje", koja će podrazumijevati blokadu 17 punktova izvan gradskih jezgara u Crnoj Gori.

”Očekuje se višestruko zatvaranje puteva širom zemlje i moglo bi otežati međugradska putovanja. Očekuje se značajno prisustvo policije, iako se predviđa da će okupljanja ostati mirna”, saopštili su iz Ambasade SAD u CG.

Oni navode da okupljanja unutar Podgorice, ali i Crne Gore uopšte, imaju potencijal da postanu sve češća pojava.

“Iako su nedavna okupljanja ostala mirna, zatvaranje puteva u kombinaciji sa pojačanim prisustvom policije može ograničiti putovanja. Kao i kod svake velike mase, moguća je mogućnost nasilja i povećanja tenzija”, upozorili su iz ambasade.

Oni su svojim državljanima preporučili da izbjegavaju  područja demonstracija.

“Budite oprezni ako se neočekivano nađete u blizini velikih okupljanja ili protesta. Pratite lokalne medije za ažuriranja

Budi neprimjetan”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko nekome bude potrebna pomoć, pozvli su ih da se jave Ambasadi SAD u Podgorici

”Prijavite se u Smart Traveler Enrollment Program(STEP) da biste primali bezbednosna ažuriranja. Pratite nas na Tviteru i Fejsbuku”, kazali su iz američke ambasade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније