Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V./RTVHN ]

28. 01. 2022. 22:28   >>  22:29

VUČINIĆ

"Radnici HTP Boka mogu ostati uskraćeni za potraživanja"

Predstavnici skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije na sastanku sa bivšim radnicima HTP Boka i menadžmentom Privatne zdravstvene ustanove u Meljinama u opštini Herceg Novi razgovarali su o mogućim rješenjima za izlazak iz teške situacije, s posebnim osvrtom na prava radnika. U Vektra Boki se sprovodi plan reorganizacije, stečaj je uveden 2015. godine, ali se ne poštuju prava radnika iz radnog odnosa, dok su se u bolnici Meljine, koja je u stečaju dvije i po godine, nagomilali finansijski i kadrovski problemi.

Predsjednik komisije Maksim Vučinić rekao je da, kada je riječ o HTP Boka, jasno je da su zakazale institucije sistema. 

"Već smo duže vrijeme upoznati sa problemima radnika HTP Boka i mogu da kažem da se osim hapšenja prošle godine ništa suštinski nije promjenilo. Zakazale su institucije sistema i tokom boravka u pritvoru članova menadžmenta HTP Boka, po svjedočenju radnika, odvijale su se iste malverzacije. Kod njih postoji bojazan da će se u daljim aktivnostima koje pomaže Privredni sud i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić preduzeće ostaviti bez stečajne mase, a radnici bez mogućnosti da im se priznaju i naplate potraživanja", rekao je Vučinić, a prenosi RTV Herceg Novi. 

U bolnici Meljine identifikovali su dva ključna problema – opstanak bolnice i zaštita prava radnika kroz ugovor o djelu jer je velika većina osigurana na minimalac,

Sastanak je održan na inicijativu predsjednika Skupštine Opštine Herceg Novi Ivana Otovića, a cilj probleme izdići na državni nivo i što prije ih rješavati.

"Na nama je da uložimo napore da aktuelizujemo problem bolnice Meljine na državnom nivou", kaže Otović.

Koliko je veliki finansijski problem u bolnici u Meljinama, toliko je izražen i nedostatak kadra, kazala je medicinska direktorka ove ustanove Olivera Elez. Ukazala je da su velika očekivanja od sastanka 1. februara u Ministarstvu zdravlja.

"Rješavanje i jednog i drugog problema su neophodni da bi bolnica stabilno funkcionisala i da bi kadar ostao, a samim tim i da omogućimo dolazak novog koji je neophodan za rad bolnice", kazala je Elez.

Predsjednik NVO Bivši radnici Vektra Boke Đorđe Rajak ponovio je da je predsjednik Privrednog Suda Blažo Jovanić u više navrata prekršio plan reorganizacije. Rajak smatra da Jovanić namjerno odugovlači sa odlukom o izuzeću stečajnog sudije, kako bi menadžmentu dao vremena da rasprodaje ostatak imovine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније