Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

25. 01. 2022. 13:10 >> 13:35
3

DPS NK

"Kovačević promoviše negatore Crne Gore"

Promovisati stvaralaštvo Matije Bećkovića u Nikšiću je još jedna provokacija predsjednika Opštine Marka Kovačevića kojom želi omalovažiti grad pod Trebjesom i predstaviti ga sljedbenikom srpskog nacionalizma, a ne onim što je oduvijek bio – primjer antifašističkog slobodarstva i slobode građanske misli bez ugrožavanja drugih nacija i izazivanja podjela. To je saopštio Opštinski odbor DPS Nikšić.

Nikšićki DPS saopštio je da Marko Kovačević, sa pozicije predsjednika Opštine Nikšić zloupotrebljava javne ustanove i u njima organizuje programe koji propagiraju nacionalizam, šovinizam i u službi su stvaranja "srpskog sveta".

“Upravo jedna od takvih manifestacija je i veče Matije Bećkovića u JU "Zahumlje", gdje se negatoru crnogorske nacije i Crne Gore kao države, daje prostor i prilika da promoviše svoj šovinizam i remeti međunacionalni sklad”, navodi se u saopštenju.

Riječ je kako kažu, o čovjeku koji kao državljanin druge države, u kontinuitetu vrijeđa ugled i dostojanstvo Crnogoraca, i slavi “nasilni nestanak Crne Gore iz 1918. godine”.

Oni su i citirani nheke od Bećkovićevih izjava:

"Crnogorska nacija je rođena poslije mene i umrijeće prije mene", "Crnogorski jezik jedini strani jezik koji se ne predaje na srpskom jeziku".

                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније