Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Mina ]

24. 01. 2022. 20:59 >> 21:01
2

BEČIĆ-KRUNIĆ

Crna Gora ostaje posvećena ciljevima Savjeta Evrope

Crna Gora, kao jedna od potpisnica Evropske konvencije o ljudskim pravima, u potpunosti ostaje posvećena ostvarivanju ciljeva Savjeta Evrope, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić se sastao sa novoimenovanom šeficom Stalne misije Crne Gore pri Savjetu Evrope Božidarkom Krunić.

Bečić je naveo da je uvjeren da će Krunić, uzimajući u obzir njen dugogodišnji angažman na toj i drugim važnim pozicijama pri Savjetu Evrope, svoj boravak iskoristiti u cilju nastavka promovisanja Crne Gore i njenog spoljnopolitičkog kursa.

“On je naglasio da Crna Gora, kao jedna od potpisnica Evropske konvencije o ljudskim pravima, u potpunosti ostaje posvećena ostvarivanju ciljeva koje promoviše Savjet Evrope”, kazali su iz Skupštine.

Bečić je kazao da je zadovoljan saradnjom sa Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope (PSSE), dodajući da će iskustvo Krunić biti značajna podrška i pomoć stalnoj delegaciji Crne Gore.

“Sagovornici su se saglasili da je napredak, koji je postignut od uspostavljanja novog skupštinskog saziva, prepoznat i uočljiv, kao i da je na korist svih građanja, i Skupštine kao institucije”, rekli su iz Skupštine.

Bečić i Krinuć su, kako je saopšteno, ocijenili da je u pristupnim procesima Crna Gora najdalje odmakla i da je dosljednost politike pretpostavka za njen ulazak u Evropsku uniju (EU).

Kako su naveli iz Skupštine, Krunić je konstatovala da je uspješnost rada parlamenta apsolutno vidljiva.

“Upoznata sam sa pohvalama na račun rada Skupštine u proteklom periodu, koje pristižu od međunarodne zajednice i PSSE, što je dokaz da je Crna Gora njen kredibilan partner”, kazala je Krunić.

Ona je ocijenila da aktivna komunikacija sa Savjetom Evrope može da poboljša izvještaj Evropske komisije.

“Vidim puno šansi za Crnu Goru. Savjet Evrope i PSSE daju mnogo mogućnosti i pitanje je koliko će Crna Gora te mogućnosti iskoristiti”, kazala je Krunić.

Ona je istakla da su zalaganja Bečića, kao predsjednika Skupštine, prepoznata, kao i da je ponosna na činjenicu što o parlamentu može govoriti u superlativu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније