Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

22. 01. 2022. 14:31   >>  14:36 8

DF

Glasaće za Abazovićevu smjenu, traže dogovor većine

Poslanici Demokratskog fronta će podržati inicijativu da u skupštinsku proceduru bude uvrštena tačka dnevnog reda vezano za razrešenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i glasaće za Abazovićevu smjenu, saopšteno je iz tog političkog saveza.

"Vjerujemo da će to predstavljati korak u dobrom pravcu za prevazilaženje duboke krize u Crnoj Gori koja se najbolje registrovala u sukobima u samoj vladi Zdravka Krivokapića i poprimila zastrašujuće razmjere. Taj sukob u tzv. ekspertskoj vladi ne smije da određuje ili da utiče na dogovor parlamentarne većine", saopšteno je iz DF-a.

Naveli su da proces vraćanja Crne Gore sebi i sprečavanje da postane, kako su kazali, kolonija i banana država, treba da bude najvažnija tema političkog života.

"Ova vlada je oduzela pravo građanima da slobodno opredjeljuju svoju budućnost, jer se predala i potčinila raznim centrima koji se nalaze izvan Crne Gore. Sa takvom praksom i ponašanjem treba što prije prekinuti i vratiti pravo narodnim predstavnicima, da slobodno i bez tog štetnog uticaja, odlučuju o svim pitanjima i izazovima", naveli su iz DF-a.

Kazali su da se izlazak iz političke krize može postići poštenim i održivim dogovorom samo unutar parlamentarne većine.

Takođe su poručili da DPS ne može biti uključen u bilo koji proces.

"Ne smije se dozvoliti da ta partija više ostvari bilo kakav uticaj na izvršnu vlast, jer bi to bilo protiv volje naroda od 30. avgusta 2020. Što se tiče DF, neprihvatljivo je da DPS više bude bilo kakav faktor odlučivanja, a sigurni smo i što se tiče većinske Crne Gore da bi to bilo neodrživo", nagašava se u saopštenju.

U DF-u, takođe, ocjenjuju da teške riječi koje se danima razmjenjuju između predsjednika i potpredsjednika Vlade samo dokazuju da se eksperimenti i odstupanje od demokratskih principa završavaju urušavanjem takvih, kako su naveli, trošnih konstrukcija.

"Parlamentarna većina ima obavezu da pronađe izlaz iz ove teške situacije, jer nas na to upravo obavezuju oni koji su nas glasali. Takvu volju i visoku političku odgovornost registrujemo i kod subjekata parlamentarne većine s kojima smo otpočeli razgovore", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније