Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

21. 01. 2022. 16:54   >>  16:56 5

DANILOVIĆ

Otkud moralno pravo URA-i da predlaže novi koncept

Predlog ekspertske vlade je čedo URA-e i to predizborno, koje je propalo, jer su podnijeli predlog da se izglasa nepovjerenje svojoj Vladi, nastaloj po njihovoj magičnoj formuli. Onda se svako pristojan pita: otkud moralno pravo da predlažu novi koncept, ocijenio je lider Ujedinjenje Crne Gore Goran Danilović.

"Tešku političku krizu treba da riješimo tako što će se formirati manjinska vlada uz presudnu podršku DPS-a? I nije problem što URA, držeći politički datu riječ kao granje vodu, predlaže nešto tako, nego je problem da 'političari', 'istraživački mediji', 'analitičari' i 'dežurni branitelji evropskog puta' o tome govore ili ćute kao o sasvim normalnoj pojavi. Ovdje se, međutim, radi o prevari i sitnom šibicarenju, ali sa najkrupnijim ulogom", smatra Danilović.

Kako je istakao, ovakvo nešto oni nijesu obećali biračima i plus, niko od parlamentarne većine nije obećao! Zapitao je u čije je ime onda sve ovo.

"Jednostavno i jasno; u ime DPS-a i Mila Đukanovića. Građanima je jasno da se pobjeda i sloboda brani sad, a ne 'sjutra'. Političke štetočine misle da je cijeli narod malouman? Kada za neke lidere počinje odbrana države, prava i pravde? Reći ću vam! Neki bi da puste da URA i DPS sa satelitima, obore Vladu, da do tada 'pazare' kakav profit i nagode se sa pučistima, a ako ne prođe trgovina, kao što neće, onda će da pozovu da nešto i nekoga branimo? Pobjeda se brani sad, a ne 'sjutra". Ovo više nije stvar politike nego elementarne časti", kategoričan je Danilović.

Kako je dodao, politika opterećena ličnim mržnjama i sujetama nikada nije dostojna, a za prezrenje je u ovakvim prilikama. To je primitivizam i nesojsko kalkulisanje.

"Ne možemo 'zbog Vasilija mrzjeti i Svetog Vasilija'. Otpor Gospodo, otpor! Nijesu kidisali da nam otmu torbicu i neseser nego cijeli život, bez ostatka", poručio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније