Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

17. 01. 2022. 13:57 >> 14:30
19

DF

"Spremni za razgovor, ali bez uticaja DPS-a"

Demokratski front je spreman za direktnu razmjenu mišljenja sa inicijatorima izglasavanja nepovjerenja Vladi, kako bi se upoznali sa konkretnom idejom i iznijeli svoje mišljenje. Njihov prioritet, kako su kazali, nije rušenje ove Vlade, već izbor nove, ali da se pritom ne ostavi mogućnost DPS-u da utiče na politička kretanja u Crnoj Gori.

“Pitanje izbora nove vlade je demokratsko pitanje. Zato je svaka odluka u vezi sa tim, stvar poštovanja volje naroda i uvažavanja one većine građana koja je bila za smjenu DPS-a i promjenu prethodne vlasti. Kriza u funkcionisanju postojeće Vlade nastala je upravo kao posljedica nepoštovanja demokratske volje građana i ignorisanja većine u Parlamentu”m bavodi se u saopštenju.   

Tu krizu je, kako su naveli, jedino moguće riješiti uvažavanjem te volje u dogovoru sa svima iz parlamentarne većine.

“Bez novih eksperimenata iza leđa javnosti i svakako vodeći računa da se DPS-u ne ostavi ni najmanja mogućnost da utiče na društveno-politička kretanja u Crnoj Gori, bilo iz Vlade, bilo u ulozi manjinskog podržavaoca iste”, kažu iz DF-a. .

Smatraju da Crnoj Gori treba bolja vlada, ona koja će imati podršku većine i biti formirana na načelima moderne demokratije, koja će garantovati ravnopravnost i uvažavanje svih razlika i političkih posebnosti unutar pobjedničke većine. “Takva Vlada, otvorena i za manjinske narode, imala bi puni legitimtet koji postojeća već odavno nema”, navodi se u soapštenju.  

Postupak samog izglasavanja nepovjerenja sadašnjoj Vladi u Parlamentu pretpostavlja prethodno postignut iskreni i sadržajni dogovor svih predstavnika parlamentarne većine o principima, prioritetima i sastavu buduće Vlade, čemu su, kako navode, u potpunosti otvoreni.

“Spremni smo za direktnu razmjenu mišljenja sa inicijatorima izglasavanja, kako bi se neposredno upoznali sa konkretnom idejom i sa naše strane iznijeli svoje mišljenje i predloge”, navodi se u saopštenju.

Prioritet nije rušenje ove Vlade, već izbor nove.

“Koja ce biti oslobođena svih slabosti sadašnje, zbog čega smo mi neskriveno i javno iznosili prigovore na njen rad, sastav i legitimitet. Ovo je prilika da se otklone sve manjkavosti iz rada Krivokapićeve vlade, ali isto tako da se, bez žurbe i odlaganja, svestrano preduprijede sve opasnosti od novih iskušenja i slabosti kojih bi buduća Vlada trebala biti lišena”, kažu iz DF-a.

Ponovili su spremnost da o svemu razgovaraju.

“Afirmišući važnost dijaloga za svaku kvalitetnu odluku i rješenja unutar naše većine. Koalicija "Za budućnost Crne Gore" je pokazala važnost međusobnog uvažavanja političkih partnera, što kao rezultat zajedničkih napora donosi ostvarenje bitnih promjena u Crnoj Gori, ukoliko se poštuju različitosti”, zaključili su iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније