Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

03. 12. 2021. 16:44   >>  16:46

U SKUPŠTINI CG

Sedmog decembra primjedbe na budžet za 2022.

Konferencija na kojoj će predstavnici svih budžetskih jedinica iznijeti svoje primjedbe i viđenje planiranog budžeta za 2022. godinu, održaće se u Skupštini Crne Gore 7. decembra sa početkom u 11 časova.

Kako ističu u saopštenju Skupštine Crne Gore, ovo je prvi put u istoriji crnogorskog parlamenta da se ovakav skup održava prije nego se pristupi glasanju za budžet.

"Imajući u vidu da je Skupština Crne Gore, po mišljenju eminentnih nevladinih i međunarodnih organizacija, najtransparentniji i najotvoreniji parlament u regionu Zapadnog Balkana, uključujući tu i parlamente Hrvatske i Slovenije, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić odlučio je da učini dodatan iskorak koji će značiti doprinos da i drugi državni organi unaprijede transparentnost, otvorenost i javnost rada. Jedan od najvažnijih segmenata u funkcionisanju svake države jeste i finansijska održivost, odnosno pravilno i pravedno planiranje i trošenje budžetskih sredstava. S tim u vezi, predsjednik Skupštine Crne Gore donio je odluku da u procesu usvajanja Budžeta za iduću godinu, a prije sjednice na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o budžetu za 2022. godinu, organizuje Konferenciju predstavnika svih budžetskih jedinica, koji će iznijeti svoje viđenje i argumente povodom planiranog Budžeta, naročito u odnosu na finansijska sredstva koja su opredijeljenja za njihovu budžetsku jedinicu", navodi se u saopštenju Skupštine.

Kako bi Skupština Crne Gore ispunila već postavljene standarde transparentnosti i javnosti rada, a naročito onog koji se tiče trošenja novca svih građana Crne Gore, Konferencija će se direktno prenositi na Parlamentarnom kanalu RTCG.

"Kako je to uobičajeno, kada su u pitanju događaji na kojima se razmatra Budžet, na Konferenciju će biti pozvan i ministar finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Milojko Spajić, kao i predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Vladimir Joković. Konferencija će biti prilika da prvi put u istoriji crnogorskog Parlamenta, predstavnici budžetskih jedinica izlože svoje stavove i ovom visokom domu i ukupnoj javnosti pruže dodatna objašnjenja u odnosu na Predlog budžeta o kojem se rasprava očekuje sredinom decembra", naglašavaju U Skupštini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније