Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

02. 12. 2021. 12:14 >> 12:24
7

ZZZCG

"Nezaposleni se žale na pritiske i prijetnje"

VD direktora Zavoda za zapošljavanje Goran Folić kazao je da im se danima obraćaju nezaposleni žaleći se na pritiske i prijetnje pred predstojeće izbore, koji će na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, biti održani 5. decembra.

Folić u saopštenju navodi da se više desetina nezaposlenih lica, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih, obratilo Zavodu za zapošljavanje Crne Gore da im, kako je kazao, pomogne u rješavanju problema sa kojim se suočavaju uoči predstojećih izbora.

"Zavodu se danima obraćaju korisnici naših usluga žaleći se pritom na pritiske i prijetnje da će im 'ukoliko ne daju glas, aktuelnim parijama na vlasti u ta tri grada, biti uskraćeno pravo na novčanu naknadu od nezaposlenosti'. Nezaposleno lice se navodno ucjenjuje rečenicom 'ako hoćeš da i dalje primaš naknadu po osnovu nezaposlenosti, i budeš na Birou, moraš promovisati opredjeljenje drugačije od onog koje promoviše nova Vlada", saopštio je VD direktora Zavoda za zapošljavanje Goran Folić.

On je istakao da je očigledno da su odavno počele predizborne trzavice te da se par dana uoči izbora ne biraju sredstva u cilju povećanja broja glasova 5. decembra.

"Od svih zaposlenih u biroima rada zahtijevaću da djeluju po propisanim procedurama prema svim korisnicima usluga. Uslovi za ostvarivanje i prestanak, dužina trajanja, visina novčane naknade i ponovno sticanje prava na novčanu naknadu utvrđeni su Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. Dakle, tim Zakonom je jasno propisano ko, kada, kako i do kada ostvaruje pravo na novčanu naknadu. Zato i ohrabrujem sve nezaposlene koji, shodno tom Zakonu, da ne brinu je im to pravo niko ne može uskratiti niti im ono može biti ukinuto zbog partijske, nacionalne ili neke druge pripadnosti", poručio je Folić.

Zbog velikog interesovanja i poziva on je zamolio nezaposlene kojima se prijeti, da se jave pute zvaničnog maila Zavoda zzzcg@zzzcg.me

"Kako bi se konačno stalo na put svim ucjenama Zavod mora postati servis građana i institucija kojoj se vjeruje", zaključio je Folić.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније