Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

25. 11. 2021. 12:39 >> 15:38
19

PREMIJER

DPS zanima da vladaju CG, zato im ja smetam

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić saopštio je da DPS samo zanima da i dalje vladaju Crnom Gorom, zbog čega im je on kao premijer problem. U parlamentu je, tokom premijerskog sata, poručio i da je DPS prošlost.

On je, odgovarajući na pitanje predstavnika DPS-a i Liberalne partije Danijela Živkovića "šta ga podstiče da uzurpira mjesto predsjednika Vlade, koje mu više ne pripada", rekao da Živković "ne vidi ništa od faraona koji svijetli kao sunce u Crnoj Gori", a koji je, kako je rekao, uzurpirao Crnu Goru.

Aludirajući na lidera DPS-a Mila Đukanovića, Krivokapić je kazao kako je predsjednik najjače opoziicone partije "uveo tajkune, rasprodao imovinu i preduzeća", pitajući Živkovića i "šta je sa Pandorinim papirima”.

On je u parlamentu poručio da niko iz njegove vlade nije ušao ni u kakvu korupciju.

Nema fiskalne procjene za naknade majkama

Odgovarajući na pitanje predstavnika kluba Demokrata – Demos – Mir je naša nacija, Borisa Bogdanovića, da li će Vlada dati pozitivno mišljenje na vraćanje naknada majkama po osnovu rođenja troje ili više djece, te vraćanje dječjeg dodatka za djecu do 18. godine života, premijer je podsjetio da je pravo na naknadu ostavilo nešto više od 22.000 žena u Crnoj Gori.

On je rekao da Vlada podržava svaku inicijativu koja je usmjerena ka socijalnoj pravdi, navodeći da nije urađena fiskalna procjena tih troškova na budžet države.

"Samo rješenja koja su održiva na dugi rok smiju biti predmet razmatranja", rekao je Krivokapić.

I prijedlog za dječji dodatak djeci do 18-e godine života je dostavljen bez fiskalne procjene na budžet, zbog čega je potrebno napraviti procjenu koliko je potrebno novca za tu namjenu.

Nezadovoljan odgovorom premijera, Bogdanović je podsjetio na izjave ministra finansija Milojka Spajića koji je rekao da novca ima.

I penzioneri će imati benefite od "Evropa sad"

Programom Vlade "Evropa sad", nisu obuhvaćene neke populacije, prevashodno penzioneri, ali će i oni imati benifite već sljedeće godine od tog projekta, jer utvrđivanje penzije ide jednom godišnje, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je, na Premijerskom satu u Skupštini Crne Gopre, poručio da je došlo vrijeme da se iskoristi potencijal Crne Gore.

Kazao je da su, kada su pričali da će u decembru 2025. prosječna plata biti oko 1000 eura, računali na brojne investicije.

"Ali investitori će teško dolaziti ako bude ovakva politička volja, iako postoji dobra volja brojnih investitora, među kojima su oni koji imaju inovativne tehnologije, bar za vjetroelektrane i imati to spremno da realizuju to kod nas", naveo je Krivokpaić u odgovoru na pitanje Branka Radulovića, predstavnik poslaničkog kluba "Demokratski front – Pokret za promjene".

Premijer smatra da nema razloga da neko ne podrži predloženi Budžet za 2022. godinu.

"Ne mogu da razumijem da neko ne bi glasao za Budžet u kojem je "Evropa sad" i "Crna Gora odmah". Očekujem podršku 81 poslanika, jer to je priča za građana, a ne za politiku", zaključio je Krivokapić.

Šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar pitaće šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna, država jakih institucija i vladavine prava.

Poslanik Raško Konjević, predstavnik Socijaldemokartske partije i albanske koalicije "Jednoglasno", pitaće Krivokapića da li namjerava da premijersku funkciju i dalje obavlja kao vjernik jedne vjerske zajednice, urušavajući sekularni karakter zemlje.

“Kada će Vlada prestati da opstruira rad Fakulteta za crnogorski jezik i kjniževnost i ima neadekvatan odnos prema cmogorskoj dijaspori”, navodi se u pitanju Konjevića.

Predstavnika Socijaldemokrata Damira Šehovića interesuje koje aktivnosti Vlada planira da bi se riješili problem političke, institucionalne, ekonomske, zdravstvene i bezbjednosne krize.

“Šta konkretno planirate da uradite da biste odbolkirali pregovarački proces sa Evropskom unijom”, upitao je Šehović.

Poslanika Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića interesuje kada građani mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga biti.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za zavrsetak započetih projekata u opštinama na sjeveru i za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније