Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

27. 10. 2021. 18:40   >>  18:42 6

U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA

LPCG pozvala sve građanske snage na ujedinjenje

Liberalna partija poziva sve crnogorske i proevropske, građanske snage na odgovoran odnos prema građanima, na okupljanje i zajedničko djelovanje na predstojećim lokalnim izborima na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

"U ovim teškim, haotičnim i izazovnim trenucima u kojima se nalazi crnogorsko društvo, uzdrmano političkom i društvenom krizom, partijski interes bilo koga najmanje je važan. Prioritet svih nas mora biti snažan zajednički odgovor na klerikalizaciju društva i urušavanje životnog standarda svih građana", naglašavaju u LPCG.

Kako dodaju, u danima kada je nepovjerenje građana u državu mininalno, kada je prioritet vlasti isključivo crkveno pitanje i nacionalne podjele, moraju pokazati da je prioritet život građana i njegova normalizacija i vraćanje na put modernih i evropskih društava.

"LP je više puta pozvala, na najvišim partijskim nivoima, sve lidere opozicije, da urade sve da dođe do ujedinjenja građanskih opozicionih snaga, kako u suprotnom ne bi došlo do rasipanja makar i jednog suverenističkog glasa i glasa za modernu građansku Crnu Goru. Ovi lokalni izbori u ovom trenutku definitivno prevazilaze lokalni nivo i biće važan indikator daljeg kretanja Crne Gore i položaja njenih građana i onoga što oni mogu da očekuju od budućnosti. Naročito je važno suverenističkog, građansko jedinstvo pred vjerovatne vanredne parlamentarne izbore koji se nameću kao jedini izlaz iz političkog, ekonomskog i institucionalnog haosa u državi", navodi se u saopštenju LPCG.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније